GERESERVEERD VOOR KOPER Couperus, Louis - Hooge troeven

Schrijver:
Titel: Hooge troeven
Taal: Nederlands
Uitgever: L.J. Veen
Bijzonderheden: zonder jaartal (~1980), 121 pp hardcover gebonden (in goede staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Louis Couperus - Hooge troeven
(L.J. Veen)
zonder jaartal (~1980)
121 pp hardcover gebonden
(in goede staat!)
Staat van het boek: 8.5

Voor de novelle Hooge troeven (1896) keerde Couperus terug naar Liparië, het keizerrijk dat hij voor zijn romans Majesteit en Wereldvrede had bedacht. Kennelijk werd zijn fantasie nog steeds geprikkeld door de wereld van gekroonde hoofden, jonge prinsen en gefrustreerde koninginnen. De alledaagse werkelijkheid lijkt Couperus in deze periode geen inspiratie te geven, hij schrijft niet over mensen met reële problemen.
Hooge troeven is gesitueerd op het imaginaire eiland Paxos, in de villa van koningin Alexandra. Zij is verbannen uit het koninkrijk Thracië ‘om mislukte intrigues: omkoop bij verkiezingen, geknoei met ministers.’ De koningin, een kille schoonheid, zet alles op alles om haar macht terug te krijgen. Als troeven zet zij hiervoor in haar zoon Wladimir, de nieuwe koning van Thracië en de hofdame Elena. Wladimir is negentien, ‘een groote, sterke jongen (..) geheel en al een man, bizonder forsch en breed in zijn spannende uniform, met het nieuwe frissche koningsbloed van zijn parvenu-geslacht dol blij bruisend door zijn aderen’. Wladimir staat onder toezicht van keizer Othomar van Liparië, die ook al een verloofde voor hem heeft gevonden, een prinses uit een naburig rijk. Elena, de hofdame, heeft ‘iets onzekers en vaags, in haar [was] iets hulpeloos’, als van een groot kind’. De koningin doet haar best Elena in de armen van de jonge koning te drijven in de hoop dat hij met haar trouwt. Haar bedoeling is dat hij hiermee de toorn van keizer Othomar over zich zal oproepen, zodat zij gevraagd zal worden de regering van Thracië weer over te nemen. Elena, nogal een domme gans, heeft niets in de gaten maar de jonge koning doorziet op tijd de plannen van zijn moeder.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

GERESERVEERD VOOR KOPER Couperus, Louis - Hooge troeven GERESERVEERD VOOR KOPER Couperus, Louis - Hooge troeven GERESERVEERD VOOR KOPER Couperus, Louis - Hooge troeven GERESERVEERD VOOR KOPER Couperus, Louis - Hooge troeven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.