Filip Van Dingenen - Zoonation, Filip Van Dingenen

Schrijver:
Titel: Zoonation, Filip Van Dingenen
Uitgever: , MER Paper Kunsthalle, 2015
Bijzonderheden: Gebonden, Hardcover , HC / 176 pages / 20 x 15,7 cm, Language ENG. ISBN 9789076979366.
Prijs: € 45,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Artist book by Filip Van Dingenen published as a part of the 'Zoonation' project which also included a website and an art project. // Vijf jaar geleden startte Filip Van Dingenen (1975, Diest) ZOONATION. Wat begon als een onderzoek naar de sporen van de voormalige Limburgse Zoo in Genk (Belgi?), groeide uit tot een grootschalig artistiek project. De familie Wauters zette in 1967 de priv?-dierentuin op in het park bij de voormalige directeurswoning van de steenkoolmijn van Zwartberg. Die werd al vlug een echte toeristische trekpleister. Ondanks de vele inspanningen en de publieksvriendelijke aanpak zorgde het initiatief voor heel wat controverse. Na de sluiting in 1998 werden de meeste dieren gedwongen te verhuizen. De zoo zelf werd gesaneerd en verdween voorgoed in 2002. Beeldend kunstenaar Filip Van Dingenen trok de laatste jaren onder andere naar dierentuinen in Spanje, Rusland, Denemarken, Taiwan, VS en Zuid-Afrika. De dieren die vandaag in hun nieuwe leefomgeving voortleven, vormen als het ware een wereldwijd 'zoonation' en zijn de enige getuigen van dit bizarre, tot de verbeelding sprekende verhaal op een voormalige mijnsite in Genk. Tijdens zijn vele reizen observeerde en analyseerde Van Dingenen de beeldcultuur van de zoo vanuit een historisch, antropologisch, typologisch en esthetisch perspectief. In samenwerking met FLACC zette hij in het verleden reeds het webproject www.zoonation.be op. In navolging van dit virtueel platform voor multidisciplinair onderzoek komt dit najaar met de steun van de stad Genk - Dienst Cultuur ook een gelijknamig publicatie uit, waarin de kunstenaar het totaalproject toelicht. Luc Derycke tekent voor de vormgeving: een verrassende, hybride synthese van een toeristische gids voor dierentuinbezoekers, een verslag van een cultuurhistorische expeditie en een pseudo-wetenschappelijk dossier. Tijdens de Open Monumentendag op zondag 10 september e.k. geeft Filip Van Dingenen twee lezingen ZOONATION in de Directeursvilla van de voormalige Zoo van Zwartberg.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Filip Van Dingenen - Zoonation, Filip Van Dingenen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.