Berends, L. & Elenbaas, P - Amsterdam onbewolkt deel 1

Schrijver:
Titel: Amsterdam onbewolkt deel 1
Taal: Nederlands
Uitgever: Bas Lubberhuizen, 2004. 1e druk
Bijzonderheden: Softcover, 196 pp. 34 x 22 cm NIEUW
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het hart van de stad - De Jordane - 'Barbaarsche schoonheid' - De nieuwe stad - Verleden, heden, toekomst - Een rij- en wandelpark - Revolutionair socialistische intellectueelen - Onvervulde voorspellingen - Lyrisch naar de verpaupering - Een laat eerbetoon - Fanaten en liefhebbers - Terra incognita - Requiescant - Plattegrond van Amsterdam met genummerde verwijzing naar de foto's.

In de zomer van 2004 zijn vanuit een vliegtuigje luchtfoto's gemaakt van Amsterdam. Van het centrum, maar ook van havens, buitenwijken, nieuwbouw etc. De afstand tot de gefotografeerde objecten is zodanig dat veel van wat te zien is te herkennen is, maar ook dat de patronen volgens welke de stad gebouwd is, te zien zijn. Dat levert boeiende foto's op, niet alleen ter nadere bestudering voor bewoners, oud-bewoners en liefhebbers van de hoofdstad, maar ook om archtitectonische redenen. Gebouwen en wijken laten zich ineens zien zoals ze op de tekentafel bedoeld zijn. Bovendien levert het boek een inzicht in de verschillende opvattingen van bouwen die er in onderscheiden perioden bestonden. De ordening in helder samenhangende stadsgebieden en de bijgaande inleidingen met (bouw)historische informatie levert de menselijke maat die het bestuderen van de foto's extra boeiend maakt. Dit boek geeft een blik op de stad die steeds nieuwe verrassingen brengt. Het is voyeurisme zonder gluren.

Vanuit de lucht is Amsterdam een fascinerend en abstract schilderij van daken, straten en stegen, parken en water. Hier is de stad organisch gegroeid, daar door de hand van planologen en stedenbouwers tot stand gebracht; toch vormt de stad één geheel. Zeker vanuit de lucht. Journalist Lambiek Berends vertelt de historie van de stadswijken die op de foto's te zien zijn. Hoe de stad tot stand kwam, wie aan de stad bouwden en wat er zich allemaal afgespeeld heeft, maar ook schrijft hij over de Amsterdammers van nu, die je misschien wel op één van de foto's kunt zien lopen.
(Biblion recensie, Drs. W.A. Fasel)
Verder lezen

Schatgraven uit Amsterdam

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berends, L. & Elenbaas, P - Amsterdam onbewolkt deel 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Schatgraven

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Schatgraven
  • Na uw bestelling ontvangen u en Schatgraven een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Schatgraven vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Schatgraven kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.