Parley, Peter - The Adventures of Dick Boldhero in Search of Hi

Schrijver:
Titel: The Adventures of Dick Boldhero in Search of His Uncle: Or Dangers and Difficulties Overcome [in Surinam]
Taal: Engels
Uitgever: London-Darton and Co., no date (ca 1880, 1e druk 1845)
Bijzonderheden: Red cloth, gilt, 203,(5) pp., frontispice, titelplaat, vele tekstillustraties, 15 x 10 cm. FRAAI, een hoekje van de rugstrip mist.
Prijs: € 69,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Website Buku.nl: "Dick Boldhero neemt als 17 jarige een baantje aan op een schip dat vanuit Amerika naar Suriname vertrekt. Daar hoopt hij een teken van leven te krijgen van zijn oom Ben. Deze oom in na oproer in Port-au-Prince (Haïti) spoorloos verdwenen. Dick is onder de indruk van Paramaribo. De brede straten met aan weerszijden verschillende bomen die sinaasappels dragen of citroenen of tamarinden. De bevolking is buitengewoon divers; hij ziet er planters, soldaten, zeemannen uit alle hoeken van de aarde, joden, indianen en ´negroes´. Hij gaat te voet op zoek naar een Engelsman die ergens aan de Surinamerivier moet wonen. Op zijn tocht komt hij natuurlijk in aanraking met kaaimannen, miereneters, reuzenvleermuizen en apen dieren. Net als een anaconda op het punt staat hem aan te vallen wordt hij gered door een marron op een paard (!). Deze neemt hem mee naar ´Marrontown´ waar hij liefdevol wordt opgevangen. Boldhero ontdekt dat zijn oom die valselijk is beschuldigd van fraude onschuldig is. Hij weet dat aan te tonen en ondekt zijn oom uiteindelijk in het stadje Barra, midden in het Amazone-gebied. Hij trouwt met de dochter van oom Ben; ´a very handsome black-eyed girl.´ Haar huidskleur was ´extremely dark´. Wellicht was zij verwekt bij een slavin.

Hoewel dit boek fictie is geeft Goodrich een zeer geloofwaardig beeld van het 19e eeuwse leven in Suriname. Duidelijk is dat hij grondig onderzoek heeft gedaan. Hij neemt weliswaar geen afstand van de slavernij maar hier en daar klinkt toch een zekere empathie door. Belangrijkste reden waarom dit aardige boekje een ereplaats verdient in de Surinaamse bibliotheek is omdat het één van de weinige vroege Amerikaanse romans is waarin Suriname centraal staat. Naar de invloed op de Amerikaanse beeldvorming van Suriname kunnen we slechts gissen. Zou Harriet Beecher Stowe (1811-1896), de schrijfster van de Hut van oom Tom, het gelezen hebben? Zij overleed in Hartford, vlakbij de plek waar Dick Boldhero opgroeide."


A very scarce copy of this children's novel about an American boy's search for his uncle. With numerous vignette illustrations throughout. Samuel Griswold Goodrich (1793 - 1860) was an American author, better known under the pseudonym Peter Parley.
Condition: Very good copy, A chip is missing from the backstrip. Clean, bright, tight and fresh.
Verder lezen

Schatgraven uit Amsterdam

particulier

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Parley, Peter - The Adventures of Dick Boldhero in Search of His Uncle: Or Dangers and Difficulties Overcome [in Surinam] Parley, Peter - The Adventures of Dick Boldhero in Search of His Uncle: Or Dangers and Difficulties Overcome [in Surinam] Parley, Peter - The Adventures of Dick Boldhero in Search of His Uncle: Or Dangers and Difficulties Overcome [in Surinam] Parley, Peter - The Adventures of Dick Boldhero in Search of His Uncle: Or Dangers and Difficulties Overcome [in Surinam]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Schatgraven

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Schatgraven
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Schatgraven een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Schatgraven vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Schatgraven kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.