Joanne Weir - Van tapas tot mezze

Schrijver:
Titel: Van tapas tot mezze
ISBN: 9789055013920
Uitgever: BBNC Uitgevers
Bijzonderheden: Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Taal: Nederlands.
Prijs: € 6,85
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De landen rond de Middellandse Zee hebben meer gemeen dan het azuurblauwe water van de zee. Zij delen bijvoorbeeld ook de liefde voor kleine voorge,rechten: tapas uit Spanje, hors doeuvres en entres uit Frankrijk, antipasta enpri'mi'piatti uit Italië, mezethes uit Griekenland en mezze uit Noord-Afrika en de landen in het oostelijk deel van het Middellandse-Zeegebied. VAN TAPAS TOT MEZZE bevat meer dan 170 recepten om deze heerlijke hapjes zelf te maken. In de gerechten komen de eenheid én de verscheidenheid van de mediterrane keuken op verrukkelijke wijze tot uiting. Veelgebruikte ingrediënten als olijfolie, aubergines, pepers en verse kruiden kunnen eindeloos verrassende combinaties opleveren.

Vaak wordt een gerecht in diverse varianten opgediend. Neem bijvoorbeeld omeletten: In Spanje wordt Huevos a laflamenca geserveerd, een kleurrijke omelet in gipsy-stijl. In Zuid-Frankrijk vind je Omelette au Pistou (het Franse equivalent van Italiaanse pesto), en in Italië bereidt men een smakelijke Frittata di Peperoni Arrostiti, een omelet met geroosterde zoete pepers. In

Griekenland worden de eieren gebruikt om een Sfoungato me Kolokithia Apagio te bereiden, een omelet met rijst, courgette, prei, feta en kruiden. In Tunesië kunt u nog de Franse invloed proeven in Ajja, een omelet gevuld met onder andere merguez-worstjes.

Joanne Weir ging op bezoek bij chef-koks en thuiskoks in alle mediterrane landen om hun lekkerste recepten te verzamelen. Het is in deze landen een goede gewoonte om rond de tafel te zitten met een glas Wijn, slierr) ouzo of raki en te genieten van de lekkerste kleine gerechten. Met VAN TAPAS TOT MEZZE kunt u deze sfeer ook thuis scheppen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joanne Weir - Van tapas tot mezze