Hinte, Ed van - Wim Rietveld. Industrieel ontwerper.

Schrijver:
Titel: Wim Rietveld. Industrieel ontwerper.
ISBN: 9789064501678
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij 010, Rotterdam
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1996, 124 blz. Met foto's.
Prijs: € 150,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kijkend door de prachtige oeuvrecatalogus die Ed van Hinte van het werk van Wim Rietveld (1924-1985) samenstelde, lijkt het wel alsof hier een industrieel ontwerper aan het werk is geweest die steeds in het hart van de Nederlandse symboliek aanwezig wilde zijn. Wat is er Hollandser dan een kunstmestverspreider, een Amsterdamse tram, een Gispenstoel voor bejaardentehuizen, een trein en een weegschaal? Misschien de cyclograsmaaier die Rietveld in 1971 ontwierp en meteen een revolutie voor de Nederlandse boer betekende die tot dan toe met de 'vingerbalk' had moeten werken. Functioneel en klassiek zijn de sleutelwoorden waarmee dit werk het beste te typeren valt. En daarom is geen van zijn ontwerpen ten prooi gevallen aan de Hollandse benepenheid. Deze keurig in chronologie geordende zwart-witcatalogus sluit aan bij de sfeer van Rietvelds werk, de robuustheid van het naoorlogse (agrarische) Nederland straalt er vanaf.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hinte, Ed van - Wim Rietveld. Industrieel ontwerper.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.