Mauve, Thijs - Paaswens voor 1959 van de Wereld-Bibliotheek. Ge

Schrijver:
Titel: Paaswens voor 1959 van de Wereld-Bibliotheek. Gesigneerd in de houtsnede.
Uitgever:
Bijzonderheden: Formaat papier 16,5 x 12 cm. Formaat houtsnede 10 x 8 cm. Aan de bovenkant geplakt op karton.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Thijs Mauve (Scheveningen, 26 november 1915 – Milton Combe (Devon, Engeland), 11 november 1996) was een Nederlands kunstenaar. Hij was onder meer kunstschilder (olieverf en aquarel), graficus, illustrator, houtgraveur, boekbandontwerper en vervaardiger van een aantal exlibris. Leven en werk Mauve volgde in Den Haag de HBS en later in dezelfde stad de Hogeschool voor de Kunsten. Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag en Arti et Amicitiae in Amsterdam. "Het landschap" in het algemeen, en het landschap van zijn woonomgeving in het bijzonder, was zijn voornaamste onderwerp en inspiriatiebron. Hij signeerde zijn werk vaak met "Th Mauve" of "ThMauve". Ook werkte hij onder het pseudoniem Theo Mijdrecht. In 1943 kwam hij in Lunteren (gemeente Ede) terecht waar hij zich na de Tweede Wereldoorlog vestigde. In 1979 verhuisde hij naar Devon aan de zuidkust van Engeland, waar hij tot zijn dood in 1996 woonde en werkte. Hij maakte een aantal buitenlandse reizen naar onder andere Kenia, Australië en Nieuw-Zeeland. Mauve vervaardigde een groot aantal houtgravures. Een voorbeeld is zijn illustratie in het boek van Novalis, Genius van de Zang, uitgegeven in 1941 door de Wereldbibliotheek-vereniging. Hij was een kleinzoon van de bekende kunstschilder Anton Mauve (1838-1888). (Wikipedia)
Verder lezen

Rockingstone uit Wageningen

Logo Rockingstone

Onderwerpen: Oude foto's Oud papier Prenten Old & Rare Books

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mauve, Thijs - Paaswens voor 1959 van de Wereld-Bibliotheek. Gesigneerd in de houtsnede.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rockingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rockingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rockingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rockingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rockingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.