Mary Lutyens - Krishnamurti - Jeugd en Bewustwording

Schrijver:
Titel: Krishnamurti - Jeugd en Bewustwording
ISBN: 9789020253924
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1976 / 327pp / Hardcover / In Redelijke Staat - Boek zelf Goed - Bladzijden Vergeeld - Omslag in Slechte Staat
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Jiddu Krishnamurti overleed op 17 februari 1986, negentig jaar oud. Op die dag verloor de wereld een van haar meest opmerkelijke figuren. Krishnamurti stond bekend als een onafhankelijk denker, een bijzonder mens die zijn eigen weg ging en geen volgelingen wilde. Het was zijn overtuiging dat alleen in een volledig innerlijke verandering vanuit onszelf een verandering zal ontstaan in de maatschappij. Dat proces kan je niet zelf doen in afhankelijkheid van een Meester. Het eerste deel van zijn leven wordt in dit boek beschreven. Het kwam tot stand met Krishnamurti's volledige medewerking en geeft voor de eerste maal het complete verhaal over zijn vroegere levensjaren. Mary Lutyens, die hem als geen ander heeft gekend en meegemaakt, beschrijft zijn jeugd in India, zijn ontdekking als de toekomstige messias door Leadbeater, zijn opvoeding in Engeland door de leiders van de Theosofische Vereniging en zijn optreden als de grote wereldleraar. Daartoe was hij ondermeer aanwezig op sterkampen in Ommen. Dan, op 3 augustus 1929, volgt de radicale ommezwaai: bij ontbindt de orde van de Ster en breekt met de Theosofische Vereniging. Het verhaal ontvouwt zich voor een belangrijk deel aan de hand van Krishnamurti's eigen geschreven en nooit eerder gepubliceerde brieven, geeft zijn eigen verslag aangevuld met dat van zijn broer - over zijn mystieke ervaring, die het keerpunt werd in zijn ontwikkeling. Deze verslagen uit 1922, het jaar van deze ervaringen, waren tot nu toe slechts bekend aan enkele mensen. Eindelijk heeft Krishnamurti thans toestemming gegeven deze te publiceren. Vele van de openbaringen uit dit boek zullen wellicht als een verrassing, zelfs als een schok worden ervaren door hen die Krishnamurti's leringen slechts kennen sedert de publikatie van 'The First and Last Freedom' (Vrijheid van het bekende) in 1954. Want in dit boek ontmoeten we de menselijke kant van de jonge man - met zijn liefde voor vermaak, met zijn sterke affecties, zijn ontroerende relaties tot anderen, zijn twijfel en moeilijkheden, worstelingen en opstandigheid voordat hij zijn eigen zekerheid gevonden had.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mary Lutyens - Krishnamurti - Jeugd en Bewustwording

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.