Peter Kuruvita - Serendip

Schrijver:
Titel: Serendip
ISBN: 9789059563186
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: Zeer goed, kan zeer lichte gebruikssporen hebben. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2010. Taal: Nederlands.
Prijs: € 45,35
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Serendip is een magische reis door Sri Lanka. De Australische chef-kok Peter Kuruvita verdiepte zich in de rijke culinaire geschiedenis van zijn familie en reisde over het hele eiland om authentieke recepten te vinden van de bekendste en favoriete gerechten.

De recepten in Serendip, waaronder pittige curry's met vis, schaal- en schelpdieren, kip en groenten, kokossambals, chutneys, pickles en de traditionele Sri Lankaanse zoete gerechten, weerspiegelen de rijke, diverse culinaire geschiedenis van het eiland. Peters beeldende en soms ook hilarische anekdotes maken dit boek een feest voor hart en ziel en natuurlijk voor het lichaam. Zijn passie voor de keuken van Sri Lanka wordt duidelijk uit de bijzondere verzameling traditionele recepten van zijn familie, maar ook uit zijn reizen naar de verschillende streken van het eiland. Peter Kuruvita, geboren uit een Australische moeder en een Sri Lankaanse vader, kookte als chef-kok over de hele wereld voordat hij in Sydney in het indrukwekkende Flying Fish restaurant ging werken. Serendip is een oude, Arabische naam voor Sri Lanka. Letterlijk betekent het 'eiland van goud' of 'eiland van edelstenen'. De naam komt voor in het Perzische sprookje 'De drie prinsen van Serendip', over drie prinsen die door hun vader op een zoektocht worden gestuurd en onderweg allerlei interessante ontdekkingen doen. Het bijzondere woord 'serendipiteit' is ervan afgeleid, wat zoveel betekent als het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek bent naar iets anders.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter Kuruvita - Serendip