Pieter Daens, of Hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst voc

Schrijver:
Titel: Pieter Daens, of Hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht / druk 17
ISBN: 9789041330307
Taal: Nederlands
Uitgever: roularta books - knack
Bijzonderheden: Paperback in nieuwstaat
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
nieuw - ongelezen en onbeschadigd

Pieter Daens is een grote documentaire roman die de sociaal-politieke strijd van de christen-democratische beweging te Aalst tijdens de laatste decennia in het ruimere perspectief van de emancipatie van de arbeidersklasse plaatst. In deze monumentale klassieker van onze letteren vertelt Boon in de persoon van Pieter Daens over de strijd van priester Adolf Daens en zijn radicaal-christelijk-sociale beweging voor Vlaamse arbeiders.

Boon heeft zich voor dit boek jarenlang uitvoerig gedocumenteerd.

'De eenvoud van Boons thema maakt dat hij een der weinig werkelijk grote auteurs is die toegankelijk zijn voor velen.' - W.F. Hermans

Louis Paul Boon (Aalst 1912-Erembodegem 1 979) kreeg voor Pieter Daens de Staatsprijs voor verha lend proza. In 1992 werd het boek succesvol verfilmd door Stijn Coninx met in de hoofdrol Jan Decleir.
Verder lezen

Rietje uit Sint-Andries

- Ik verstuur zowel vanuit België als vanuit Nederland via DPD. Prijs vanaf 01/01/2020 : Voor leveringen in Belgie : 4€ naar dichtstbijzijnde parcelshop of 6€ naar thuisadres Voor leveringen in Nederland = 4.5€ naar dichtstbijzijnde parcelshop of 6.5€ naar thuisadres - boeken worden goed ingepakt. - Het gelijktijdig bestellen van meerdere artikelen levert u een belangrijke besparing in de verzendkosten op

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Pieter Daens, of Hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht / druk 17

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rietje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rietje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rietje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rietje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rietje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.