Daniken, Erich von - In de schaduw van de piramiden

Schrijver:
Titel: In de schaduw van de piramiden
ISBN: 9789024526017
Taal: Nederlands
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bijzonderheden: 1996 1e druk / gebonden met SO / 318 pag. / 689 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit boek speurt Erich von Daniken weer naar aanwijzingen die op een vroeg contact met buitenaardse wezens kunnen duiden. De belangrijkste bron voor zijn tekstuitleg, die de zin en onzin van allerlei religieuze opvattingen aan het licht brengt, is de bijbel. Maar bij zijn analyses betrekt hij ook de oude joodse sagen en legenden, kronieken van vroege geschiedschrijvers en Indische, Babylonische en Perzische vertellingen. Daarbij gaat het hem vooral om de overeenkomsten tussen de schriftelijke overleveringen van ver verwijderde culturen die nooit enig contact met elkaar hebben gehad, en de tegenstrijdigheden en inconsequenties binnen de diverse teksten, die aantonen dat er met deze geschriften 'iets niet pluis is'.
Een van zijn belangrijkste aanknopingspunten is dat het alom geprezen 'Opperwezen' uit de bijbelse traditie niet met het ideaalbeeld van de door de christenen aanbeden God overeenkomt. Want aan deze almachtige God worden eigenschappen toegeschreven die in schrille tegenspraak staan met het herhaalde falen van het Opperwezen. Maar wie was dan toch deze 'Allerhoogste' die zich aan de mensheid openb aarde?
Erich von Daniken besteedt ook aandacht aan de 'ongelooflijke' beschrijvingen van halfwezens en reuzen, de legenden over het paren van godenzonen en sterfelijke vrouwen, en de ontvoering van Abraham en de profeet Henoch naar buitenaardse plekken. Zo komt hij tot de conclusie dat binnen heel wat godsdiensten het principe van de verlossing is verbonden met de verwachting van de terugkeer van hogere wezens die ooit de aarde hebben bezocht. En zo blijken alle ideeën over de messias uiteindelijk te herleiden tot die ene oeroude, wereldwijde belofte: Wij komen terug!
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Daniken, Erich von - In de schaduw van de piramiden Daniken, Erich von - In de schaduw van de piramiden Daniken, Erich von - In de schaduw van de piramiden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.