Mohamed Amin, Peter Moll - Mzee Jomo Kenyatta: A photobiography

Schrijver:
Titel: Mzee Jomo Kenyatta: A photobiography
Taal: Engels
Uitgever: Trans Africa Publishers 1e druk(1973) schaars
Bijzonderheden: grote paperback , geen pp-nummering, bijz foto's in zw/wit
Prijs: € 29,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Jomo Kenyatta (Ichaweri, 20 oktober 1893 - Mombassa, 22 augustus 1978), was Kenia's premier (1963-1964) en eerste president (1964-1978). Zijn bijnamen waren Speer van de natie en Wijze man. Hij was de zoon van dorpshoofd Moigoi en zijn vrouw Wamboi. Aanvankelijk heette hij Kamau wa Moigoi; na de dood van zijn vader en de adoptie door zijn oom werd zijn naam gewijzigd in Kamau wa Ngengi. Bij zijn doop in 1914 kreeg hij de naam John Peter Kamau; kort daarna wijzigde hij dat in Johnstone Kamau en uiteindelijk in 1922 in Jomo Kenyatta dat betekent 'Brandende speer van Kenia'.[1] Volgens een andere bron nam hij de naam Jomo Kenyatta pas aan in 1938, en noemde hij zich voordien enige tijd Johnstone Kenyatta.[2],[3]

Kenyatta studeerde tussen 1929 en 1946 voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk. In 1946 was hij een van de medeoprichters van de Kenya African Union (KAU). De KAU streefde naar de onafhankelijkheid van de kroonkolonie Kenia. Kenyatta groeide uit tot de populairste Keniaan van die dagen. In 1952 werd Kenyatta door de Britse] autoriteiten gearresteerd omdat hij banden zou hebben met de Mau Mau opstandelingen, die via geweld de onafhankelijkheid van Kenia hoopten te bewerkstelligen. In 1953 werd Kenyatta tot zeven jaar dwangarbeid veroordeeld. Door deze maatregel werd Kenyatta nog populairder en in 1960, terwijl hij nog gevangen zat, werd hij tot voorzitter van de Kenya African National Union (KANU), de opvolger van de KAU, gekozen. In augustus 1961 kwam hij vrij.

In 1962 werd Kenyatta in de Wetgevende Vergadering van Kenia gekozen. Hij werd de belangrijkste oppositieleider in de Wetgevende Vergadering. In 1963 won de KANU de verkiezingen en werd Kenyatta minister-president. Hij probeerde op vreedzame weg via onderhandelingen met de Britten de Keniaanse onafhankelijkheid te verkrijgen. In december 1963 werd Kenia een onafhankelijke staat en in 1964 een republiek binnen het Britse Gemenebest. Kenyatta werd de eerste president van de Republiek Kenia. Kenyatta voerde een politiek van niet-gebondenheid en Afrikaans socialisme. Hij wist het vertrouwen te winnen van de blanke boeren die gewoon in Kenia mochten blijven.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mohamed Amin, Peter Moll - Mzee Jomo Kenyatta: A photobiography

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.