Csikszentmihalyi, Mihaly - Flow Psychologie van de optimale

Schrijver:
Titel: Flow Psychologie van de optimale ervaring
ISBN: 9789053525081
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2001 4e druk / paperback / 384 pag. / 568 gram / gelezen en in goede staatwel vouwtje voorzijde rechtsonder (zie foto's)
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
2300 jaar geleden kwam Aristoteles tot de conclusie dat de mens
bovenal streeft naar geluk. Met deze zin begint het boek ‘Flow.
Psychologie van de optimale ervaring’. Er zijn momenten waarop
mensen zich optimaal gelukkig voelen. Dat gebeurt vaak in
situaties waarbij mensen zo betrokken zijn bij een activiteit dat ze
alles om hen heen vergeten. Deze ervaring is dan zó prettig dat
men er vaak veel voor over heeft om die nogmaals te hebben. De
auteur van dit boek – Mihaly Csikszentmihalyi – noemt deze
optimale ervaring ‘flow’. Hij is gefascineerd door de vraag hoe
mensen zelf deze ervaring van genot, creativiteit en totale
betrokkenheid tot stand kunnen brengen en kunnen vasthouden.
Geluk en flow is namelijk niet iets dat ons toevallig overkomt, wat veel mensen denken.
Csikszentmihalyi (dit spreek je uit als Tsjik-sent-mie-ah-haai) is hoogleraar psychologie en heeft tientallen jaren onderzoek gedaan naar flow. Dit boek is dan ook niet zijn eerste boek maar kun je zien als een samenvatting van zijn bevindingen die hij aan een breed publiek ter beschikking stelt.
De auteur benadrukt dat hij geen ‘doe-het-zelfboek’ heeft geschreven. Als je dus een concreet stappenplan zoekt om gelukkig te worden en meer in een flow te leven, dan kun je dit boek beter wegleggen. Wat het boek wél doet is voorbeelden geven van manieren waarop je je leven prettiger kunt maken. Door het lezen van die voorbeelden kun je zelf conclusies trekken die op je eigen leven van toepassing zijn.
Toch vind ik dat in het boek wel degelijk handreikingen biedt voor het beheersen van onze ervaringen. Een van de zaken die besproken worden is het beheersen van je bewustzijn. Dit doe je bijvoorbeeld door het streven naar een concreet doel. Verder breng je vrijwel altijd flow in je leven door sport, spel, kunst en hobby’s. Maar ook door lichamelijke en zintuigelijke vaardigheden zoals gymnastiek, muziek, yoga. Of aan het ontwikkelen van ‘symbolische vaardigheden’ als poëzie, filosofie of wiskunde. Dit draagt er allemaal toe bij dat je het gevoel hebt dat je je leven onder controle hebt en een zinvol bestaan hebt. Overigens moet je bij het begrip ‘controle’ dan niet denken aan het voorkomen van vervelende situaties in je leven. Die zullen er namelijk altijd wel zijn. Bij controle gaat het meer om het creëren van innerlijke harmonie en de vaardigheid om externe omstandigheden in overeenstemming te brengen met je doelen. De auteur laat zien dat het zelfs mogelijk is om je gelukkig te voelen in de meest vreselijke omstandigheden, zoals in een concentratiekamp.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Csikszentmihalyi, Mihaly - Flow  Psychologie van de optimale ervaring Csikszentmihalyi, Mihaly - Flow  Psychologie van de optimale ervaring Csikszentmihalyi, Mihaly - Flow  Psychologie van de optimale ervaring

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.