Ab Visser - Portretten in focus. Zonder retouche. [DE ORIGINELE

Schrijver:
Titel: Portretten in focus. Zonder retouche. [DE ORIGINELE UITGAVE]
Taal: Nederlands
Uitgever: (Cagnes-sur-Mer: eigen beheer, 1951.)
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 180,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
220 x 141 mm. Gelijmd in omslag met flappen, met titeletiket. (28) p. Getypt door de auteur op Amstel Bank G.H.B. in een zeer beperkte oplage. Eerste druk. Omslag deels verbruind en met scheurtjes. Enkele tikfouten met de hand verbeterd.

Twaalf gedichten in een zelfgemaakt bundeltje, dat de auteur vanuit zijn Franse woonplaats aan vrienden en familieleden in Nederland stuurde. Colofon: ‘Deze cyclus werd geschreven in April van het jaar 1951, te Cagnes sur Mer en is slechts voor intimi getypt.’

Uit de vergelijking van twee exemplaren blijkt dat elk exemplaar opnieuw is uitgetypt. Het typoscript van het ene exemplaar verschilt van het andere: tikfouten variëren, de uitlijning op de pagina is anders, zelfs de getypte etiketjes op de voorzijde van het omslag zijn iets verschillend. Derhalve: uniek, en eerder een document dan een uitgave.

Verreweg de zeldzaamste uitgave van Ab Visser. Michiel van Diggelen, biograaf van Visser, heeft nooit een exemplaar in handen gehad. In de Nederlandse Centrale Catalogus zijn slechts twee exemplaren te vinden: Universiteitsbibliotheek Groningen en Koninklijke Bibliotheek Den Haag.

In april 1992 verzorgde De Uitvreter (Kees Thomassen) een bibliofiele herdruk voor de leden van de Ab Visser Sociëteit in een oplage van 130 exemplaren. In de herdruk (exemplaar bijgevoegd) zijn de gedichten anders geordend.
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ab Visser - Portretten in focus. Zonder retouche. [DE ORIGINELE UITGAVE]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Artistiek Bureau
  Kamer van Koophandel nummer: 73792640
  NL002164220B81
  http://www.artistiekbureau.com
 • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.