Rolph Seely, D. - De tempel van Salomo / mythe en geschiedenis

Schrijver:
Titel: De tempel van Salomo / mythe en geschiedenis
ISBN: 9789069637761
Taal: Nederlands
Uitgever: Altamira-Becht
Bijzonderheden: 2007, stiff wrappers, 224pp, mooi exemplaar, 24.5x19cm
Prijs: € 16,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Israëlische koning Salomo is niet alleen vermaard om zijn wijsheid (zijn naam leeft voort in de uitdrukking ‘een salomonsoordeel’), maar ook door de tempel die zijn naam draagt. Salomo maakte Jeruzalem tot politiek en religieus centrum. Hoogtepunt van zijn ambitieuze bouwprogramma was de grote tempel (voltooid in 968 v.Chr.), met in het Heilige der Heiligen de ark van het verbond, waarin de tafels van de wet werden bewaard. In dit deel van de tempel, alleen toegankelijk voor de hogepriester, zweefde de onzichtbare geest van God. Het tempelcomplex werd in 586 v.Chr. door de Babyloniërs verwoest. Na terugkeer uit hun ballingschap bouwden de Joden een nieuwe, nog grotere tempel (waaruit Jezus later de geldwisselaars zou verjagen), die in het jaar 70 door de Romeinen met de grond gelijk werd gemaakt, om nooit meer herbouwd te worden. De befaamde Klaagmuur is het enige overblijfsel dat nog herinnert aan de tweede tempel. Op de huidige Tempelberg zijn nu de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee de grootste blikvangers. De tempel van Salomo is door de eeuwen heen een bron van inspiratie en verering geweest, voor zowel het jodendom en het christendom als de islam. Zonder de tempel zouden de Hagia Sophia in Constantinopel, de Rotskoepel in Jeruzalem, het hoofdkwartier van de Tempeliers en talloze middeleeuwse kathedralen ondenkbaar zijn geweest. De tempel heeft bovendien een mysterieuze kant: middeleeuwse magiërs gebruikten hun magische krachten om de demonen die volgens de overlevering de tempel hadden gebouwd te temmen. Mystici uit allerlei geloofsrichtingen kregen visioenen van een hemelse tempel als afspiegeling van de aardse tempel, waar goddelijke kennis werd geopenbaard. Ook in de vrijmetselarij speelt de tempel van Salomo een grote rol.
Verder lezen

Boekhandel Bloks uit Zwolle

Logo Boekhandel Bloks

Verzendkosten Nederland €3,95
Pakketpost België €7,50
Pakketpost Frankrijk, Duitsland €13
Boekhandel Bloks
Papenstraat 6
8011 PL Zwolle
info@boekhandelbloks.nl
www.boekhandelbloks.nl
Tel: 0384582462 / 0625298470
Boekhandel Bloks is geïnteresseerd in de aankoop van verzamelingen, bibliotheken, nalatenschappen.
Specialisaties: Kunst, Architectuur, Fotografie, Muziek, Geschiedenis, Filosofie etc.
Openingstijden:
Maandag gesloten
Di t/m vrij 10.00 - 17.30
Zaterdag: 10.00 - 17.00
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rolph Seely, D. - De tempel van Salomo / mythe en geschiedenis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Bloks

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Bloks
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Bloks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Bloks vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Bloks kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.