Nic. Schneiders missionaris van Scheut-Sparrendaal - Mgr. Ferd

Schrijver:
Titel: Mgr. Ferdinand Hamer Een heldenfiguur uit den bokser-opstand in China
Taal: Nederlands
Uitgever: J.J. Romen & Zonen - Roermond-Maaseik 1938
Bijzonderheden: paperback 181pp. in goede staat met veel bijz. fotoś in zw/wit + uitklap kaart
Prijs: € 39,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
uit klooster-biblotheek
uitklap kaart van missiën der Congregatie van Scheut in China in 1900
Hamer werd geboren in de Nijmeegse Molenstraat. Hij bezocht tussen 1853 en 1860 het bisschoppelijke kleinseminarie Kuilenburg in Culemborg en het priesterseminarie Rijsenburg bij Driebergen. Hij ontving op 10 augustus 1864 zijn priesterwijding in Utrecht. Hamer sloot zich aan bij de Congregatie van het Onbevlekt Hart van Maria, alias de Scheutisten. In augustus 1865 vertrok hij met de eerste groep Scheutisten naar Mongolië.

Op 21 juni 1878 werd Hamer benoemd tot apostolisch vicaris van Kansu en titulair bisschop van Tremithus. Zijn bisschopswijding door zijn medebroeder en landgenoot mgr. Bax vond plaats op 27 oktober 1878. Zijn zetel stond in de hoofdstad van de provincie Kansu. Ondanks dat hij de taal niet vloeiend sprak, was hij bij de Chinese christenen geliefd. Op 15 februari 1889 benoemde pauls Leo XIII hem tot apostolisch vicaris van Zuidwest-Mongolië. Zijn wapenspreuk is te lezen op zijn geboortehuis: Per te Virgo sim defensus, een regel uit het Marialied Stabat Mater, (Moge ik [op de dag des oordeels], o Maagd, door U verdedigd worden). Hij vertrok in juli 1889 vanwege zijn matige gezondheid eerst naar Nederland en reisde vervolgens door naar Rome om aan te sterken. Anderhalf jaar later keerde hij terug naar Mongolië.

Hamer reisde rond in het gebied. Plaatsen lagen dagreizen uit elkaar en er moesten lange afstanden afgelegd worden. Het aantal missieposten steeg in deze jaren van 7 naar 30, het aantal scholen van 18 naar 52 en het aantal christenen verdubbelde.

In 1900 bereikte de Bokseropstand dit gedeelte van Mongolië. Ondanks het advies van een bevriende heerser in het gebied om te vertrekken vanwege de lage overlevingskansen, bleef Hamer onwrikbaar op zijn post omdat hij zijn bekeerlingen niet op een kritiek moment in de steek wilde laten. Hij stuurde de andere missionarissen wel naar een veiliger gebied. Hamer werd met drie priesters gevangengenomen in zijn eigen kerk te Togtho. Na een dagenlange foltering waarbij neus, vinger en oren werden afgesneden werd hij met katoenwol omwonden, overgoten met olie en aan zijn voeten opgehangen en in brand gestoken. Zijn hart werd door twee bedelaars opgegeten.

Hamer werd jaren gezien als het grootste voorbeeld van een Nederlandse missionaris-martelaar, maar is nooit heilig verklaard. De ijver van de scheutisten voor de Zaak Hamer doofde toen China geen reëel missiegebied meer was.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nic. Schneiders  missionaris van Scheut-Sparrendaal - Mgr. Ferdinand Hamer Een heldenfiguur uit den bokser-opstand in China Nic. Schneiders  missionaris van Scheut-Sparrendaal - Mgr. Ferdinand Hamer Een heldenfiguur uit den bokser-opstand in China

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.