DE LIGUORI, ALPHONSUS MARIA - WARE BRUID van Jezus-Christus of

Schrijver:
Titel: WARE BRUID van Jezus-Christus of de volmaakte kloosterling (vijfde verbeterde uitgave)
Taal: Nederlands
Uitgever: Antwerpen Spitaels, Uigevers V. van Dieren & Co opvolgers no 306
Bijzonderheden: hardcover in zwart linnen 371pp. en 478pp. in goede gebruikte staat
Prijs: € 19,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Mateo Crawley-Boevey SS.CC. (* 18 november 1875 Arequipa , Peru ; † 4 mei 1960 in Valparaíso , Chili ), genaamd Padre Mateo, was een rooms-katholieke priester en lid van de Congregatie van de Heilige Harten van Jezus en Maria (Picpus Society, Arnstein Fathers) en Apostel van de hemelvaart naar de troon van het Heilig Hart .
In 1907, na een pelgrimstocht naar het Heiligdom Paray-le-Monial , besloot hij een apostolaat van het Heilig Hart op te richten voor gezinnen. Hiervoor ontving hij de uitdrukkelijke opdracht van paus Pius X. Dit apostolaat bestond in wezen uit het op de troon zetten van het Hart van Jezus in de gezinswoningen, d.w.z. Dat wil zeggen, een beeld van het Heilig Hart van Jezus zou een prominente plaats voor aanbidding moeten hebben (vergelijkbaar met een hoek van God ) en deze aanbidding zou door alle gezinsleden moeten worden beoefend. De religieuze betekenis was dat Jezus het midden van het gezin zou vormen, om er zo te zeggen "heerschappij" in. Het feest van Christus de Koning heeft een soortgelijke zorg. Mateo vond de opdracht om het Hart van Jezus op de troon te verheffen in de visioenen van Marguerite-Marie Alacoque .

Voor dit apostolaat richtte pater Mateo secretariaten op om brochures, folders en foto's te drukken. Het persorgel heette El Primer Viernes (The First Friday). De actieve deelname van leken, voornamelijk jonge vrouwen, was nieuw. Na drie jaar waren er al 120.000 inhuldigingen uitgevoerd. Dit apostolaat breidde zich al snel uit naar andere landen in Zuid-Amerika en tenslotte naar Europa, Noord-Amerika en Azië. Van 1908 tot 1914 reisde pater Mateo naar Zuid-Amerika, vervolgens Europa en van 1935 tot 1940 Azië, waar hij populaire missies en priesterretraites bekleedde. Van oktober 1940 tot 1946 werkte hij in de Verenigde Staten en Canada. In 1932, 25 jaar na het begin van dit apostolaat, werd het aantal gezinnen dat in het Heilig Hart troont, geschat op tientallen miljoenen. Het 50-jarig jubileum in 1957 werd gevierd door paus Pius XII. verleende ononderbroken triduums van heilige missen (160 in totaal) gevierd in Paray le Monial.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.