M. Doerry - Mijn Gewonde Hart

Schrijver:
Titel: Mijn Gewonde Hart
ISBN: 9789023410935
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2003. Taal: Nederlands.
Prijs: € 4,40
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het leven van Lilli Jahn is kenmerkend voor de Duits-joodse geschiedenis in de eerste helft van de twintigste eeuw. Lilli, afkomstig uit een welvarende joodse handelsfamilie, studeert medicijnen en trouwt met de protestantse arts Ernst Jahn. Samen krijgen ze vijf kinderen. Ze werken allebei als arts, totdat de nazi-dictatuur hun leven ingrijpend verandert. De kloof tussen Duitsers en joden loopt dwars door de familie. Ernst Jahn geeft toe aan de druk van de heersende ideologie en besluit zijn gezin te verlaten. Hij laat zich van Lilli scheiden, waarna zij in 1943 naar een werkkamp wordt gedeporteerd. Daar begint een intensieve correspondentie met de kinderen, die nu voor zichzelf moeten zorgen. Vlak voordat Lilli Jahn uiteindelijk naar Auschwitz wordt gedeporteerd, lukt het haar de brieven van haar kinderen via een bewaakster in veiligheid te brengen. Na de dood van Gerhard - minister van Justitie in het kabinet van Willy Brandt - in 1998 vond de familie de complete briefwisseling in diens nalatenschap. Zijn neef Martin Doerry rangschikte ze, voorzag ze van commentaar en, waar nodig, van verhelderende achtergrondinformatie. Tezamen vormen deze brieven een authentieke en indrukwekkende getuigenis. Mijn gewonde hart vertelt over de dramatische lotgevallen van een Duits-joods gezin dat door de nazi-dictatuur uiteen wordt gerukt. Dankzij hun briefwisseling blijven de vijf kinderen diep verbonden met hun moeder Lilli Jahn, die uiteindelijk in Auschwitz omkomt. Deze briefwisseling, die als door een wonder bewaard is gebleven, vormt een authentieke en indrukwekkende getuigenis van menselijkheid in een onmenselijke tijd.
'Vergelijkbaar met het dagboek van Anne Frank. Een grote ontdekking, een schokkend document over een persoonlijk drama te midden van een politiek drama.' - Frankfurter Allgemeine Zeitung
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M. Doerry - Mijn Gewonde Hart