Blanken, Henk - Hotel Almere. Verhalen uit de polders.

Schrijver:
Titel: Hotel Almere. Verhalen uit de polders.
ISBN: 9789025408589
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas, Amsterdam/Antwerpen
Bijzonderheden: 1996, Paperback, 223 pp. Gesigneerd door auteur.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hotel Almere gaat over de laatste poging van de Nederlanders zichzelf in de polders nog eens opnieuw uit te vinden, over het hardnekkige vertrouwen in de maakbaarheid van een samenleving onder zeeniveau, en over echec: de polders worden meestal met afschuw of argwaan bekeken, het is een buitenland binnen Nederland geworden, het laatste westen, het laatste moeras, waar een put in de Tureluursweg niet te dempen is, waar je nog eindeloos naar het noorden kan rijden, waar de eerste bewoners op sociaal-darwinistische grondslag werden geselecteerd, en waar de uitbreidingswijken nog jaren een slag te groot of een fractie te benepen zijn.

Hotel Almere is ook een boek over skinheads in Lelystad en een charismatische junk die een jaar lang bijna machtiger is dan de gedesillusioneerde burgemeester, over pionierende boeren achter Emmeloord die in Nagele opnieuw het Hollandse dorp willen bedenken, en over de strijd tussen biologen en ingenieurs om wat het enige echte laatste paradijs van Nederland is, de Oostvaardersplassen. En ten slotte is Hotel Almere een ode aan het vlakke land, de rechte lijnen en het onverwoestbare optimisme van een volk dat achter zijn dijken hardnekkig probeert alleen op zichzelf te lijken.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.