Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Unive

Schrijver:
Titel: Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen
ISBN: 9789061940166
Uitgever: Bibliotheek der Rijksuniversiteit te Utrecht/ Hes Uitgevers Utrecht 1986
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid. Met afbeeldingen, illustraties, tekeningen etc. (zw/w). Pg;'s. 303. Conditie: zeer goed, (bijna als) nieuw.
Prijs: € 9,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'De geschiedenis van de Utrechtse universiteitsbibliotheek, één van de grootste wetenschappelijke bibliotheken in Nederland, bestaat ruim vier eeuwen. In 1581 besloot het Utrechtse stadsbestuur de boeken van de kapittels en kloosters in de stad op te eisen. Zo kon in 1584 een stedelijke bibliotheek in het koor van de Janskerk in gebruik genomen worden.
Na dit bescheiden begin werd de collectie omstreeks 1600 sterk uitgebreid door de legaten van Huybert van Buchell en Evert van de Poll. In 1936 bij de stichting van de Utrechtse universiteit werd deze bibliotheek ook academiebibliotheek. In 1640 werd de eerste bibliothecaris benoemd. Van 1678 tot 1740 beheerde een commissie uit de vroedschap de bibliotheek en daarna was tot 1855 één van de hoogleraren tevens bibliothecaris.
Na de Franse tijd, een dieptepunt in de geschiedenis van de bibliotheek, werd de stedelijke
academie tot landshogeschool verheven. De bibliotheek ressorteerde voortaan onder de rijksoverheid. De negentiende eeuw werd een tijdperk van expansie voor de instelling:
de verhuizing naar de Wittevrouwensingel vond plaats, er was meer geld beschikbaar en de collectie gong meer dan voorheen een rol spelen bij het wetenschappelijk onderzoek.
Tot 1878 bleef het bibliothecariaat een deeltijdpunctie. P.A. Tele, in 1879 benoemd, was de eerste bibliothecaris met een volledige dagtaak. Zijn komst naar Utrecht, waarmee dit deel van de geschiedenis besluit, luidde in allerlei opzichten een nieuwe tijdperk in'.

Een fraai stuk boek-geschiedenis biedt deze bundel ons.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen Grosheide, D., A.D.A. Monna en P.N.G. Pesch - Vier eeuwen Universiteitsbibliotheek Utrecht. Deel I: De eerste drie eeuwen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.