Kannegieter, Adriaan - Adriaan Kannegieter. En Hillegersbergse

Schrijver:
Titel: Adriaan Kannegieter. En Hillegersbergse jongen ging naar de marine en was Japans krijgsgevangene.
ISBN: 9789073304444
Taal: Nederlands
Uitgever: Eigen beheer
Bijzonderheden: Paperback, 1997, 224 blz., 2e druk. Met foto's en tekeningen. Enkele aantekeningen en onderstrepingen met potlood. Vlekjes op de kaft en sneden.
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nadat hij een matrozenopleiding in Vlissingen had gevolgd, werd Kannegieter in februari 1940 als lichtmatroos geplaatst op de Kruiser Hr.Ms.’’Sumatra”.
"In mei 1940, de kruiser Sumatra lag toen in de Schelde bij Vlissingen, kwam er een Duits bombardement. Ik was juist de Nederlandse vlag op de romp aan het schilderen toen de bommen naast me in het water vielen.
Een dag later zijn we uitgeweken naar Engeland. En hierna hebben we de overtocht met de prinsessen Juliana,Beatrix en Irene naar Canada gemaakt."

Via Curaçao en Kaapstad kwam de "Sumatra’’ in oktober 1940 aan in Nederlands Oost Indië. Kannegieter volgde daar een opleiding tot seiner en werd tijdens de oorlog tegen de Jappen geplaatst op een mijnenveger. "Toen de Jappen kwamen hebben we onze boot zelf laten zinken. We wilden niet dat de mijnenveger in handen zou vallen van de vijand".

Na een paar maanden belandt Kannegieter als krijgsgevangene in een Japans kamp. "We werden afgeranseld om niets. Er was haast geen eten. De Jappen waren vreselijk sadistisch, hoe langer we waren des te leuker vonden zij het om je af te tuigen. Een verschrikking was het".

Begin 1943 wordt Kannegieter aangewezen om mee te helpen met de aanleg van de Burma spoorlijn in Siam (het tegenwoordige Thailand).
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.