Medawar, Jean & Pyke, David - Hitlers geschenk. Wetenschappers

Schrijver:
Titel: Hitlers geschenk. Wetenschappers die Nazi-Duitsland ontvluchtten.
ISBN: 9789043902434
Taal: Nederlands
Uitgever: Tirion
Bijzonderheden: 2001, 256pp, paperback. Vertaling: Jan Smit. Met 16 pagina's vol foto's.
Prijs: € 9,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aan het begin van de twintigste eeuw was Duitsland wereldleider in de wetenschap.
De vele Duits-joodse wetenschappers droegen bij aan belangrijke ontdekkingen op het gebied van wiskunde natuurkunde scheikunde biologie en psychologie.
Hitlers sterven om de gehele Duitse maatschappij te ontdoen van joden leidde tot een ongekende exodus van briljante joodse onderzoekers die in de Verenigde staten en Engeland met open armen ontvangen werden. Zo verloor het derde rijk maar liefst 1500 geleerden, met Albert Einstein als bekendste voorbeeld
Dit boek beschrijft het aangrijpende en spannende verhaal van de wetenschappelijke prestaties van de verschillende geleerden. Hitlers geschenk aan zijn tegenstanders was onbedoeld waardevoller dan al het goud in de wereld.
Ook de beklemmede dilemma van de degenen die bleven, zoals Werner Heisenberg en Max Planck, komen aan de orde: meewerken aan een misdadige regime of ontslagen en geïnterneerd worden?
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.