Anoniem - Roovers en Straet-schenders

Schrijver:
Titel: Roovers en Straet-schenders
Taal: Nederlands
Uitgever: Antoon Huybrecht, Brussel, 1617
Bijzonderheden: Ordonnantie tegen straatrovers
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
" Placcaet ende ordonnancie ghemaeckt [...] by [...] de eerts-hertoghen, opt stuck vande roovers, straet-schenders, vrybuyters, moordenaers, brandtstichters, ende andere dierghelijcke quaetdoenders ende delinquanten. Tot Bruessel, By Huybrecht Anthoon, Gezworen Boeck-Drucker vanden Hove, inden Gulden Arent by 't Hof, 1617."

19 x 14 cm., boekje van 12 blz. in een blanco omslag. Bestaat uit twee katernen (van 8 en 4 blz) die qua tekst niet goed aansluiten (hetzelfde gebrek vertoont het exemplaar op Google Books, id=nbZ22X-j9oQC) ; het tweede katern is ook op iets dunner papier gedrukt. Compleet en in verrassend goed staat om 400 jaar oud te zijn!

Ordonnantie van de aartshertogen Albrecht en Isabelle tegen straatrovers en ander onguur volk. Ze treden hard op: alle opgepakte criminelen krijgen de doodstraf, zonder verzachtende omstandigheden, en degene die hen kunnen oppakken krijgen vijftig gulden.

STCV : c:stcv:6173239 (exemplaar UB Gent) ; WorldCat OCLC-nummer: 561818884
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anoniem - Roovers en Straet-schenders

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.