Albert de Tavernier - Le Bouquiniste Gantois

Schrijver:
Titel: Le Bouquiniste Gantois
Taal: Frans
Uitgever: Albert de Tavernier
Bijzonderheden: Zeldzaam bibliofiel tijdschrift
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Le Bouquiniste Gantois. Catalogue de livres en vente avec grand rabais à la librairie d'occasion de A. de Tavernier, Gand, 8, Rue du Hainaut. N° 4, avril 1900. Imprimerie A. Vandeweghe, Gand".

21 x 14 cm., 16 blz., oorspronkelijk omslag, ingenaaid. Goede staat. Bevat 210 tweedehands en antiquarische boeken. Het duurste werk is "Revue des Deux Mondes", 45 jaargangen (1855-1899), 325 frank.

Le Bouquiniste Gantois was het tijdschrift/huisblad van de Gentse antiquaar Albert de Tavernier, door hem gesticht toen hij in 1899 met zijn zaak begon. Bij zijn dood in 1924 werden de zaak en het tijdschrift overgenomen door zijn zoon Gaston De Tavernier, tot in 1958. Daarmee is het één van de langst verschijnende bladen in dit genre.

Zeldzaam, alleen UB Gent heeft een volledige collectie. KB Brussel heeft pas nummers vanaf 1918. Worldcat kent het pas vanaf 1910 (OCLC-nummer: 777808603). Ik vind oktober 2020 geen enkel ander nummer te koop op internet.
Verder lezen

De Boekengek uit Kalmthout

particulier

Logo De Boekengek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Albert de Tavernier - Le Bouquiniste Gantois

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.