J.J.J. Gelb - Compte de Recettes et Dépenses

Schrijver:
Titel: Compte de Recettes et Dépenses
Taal: Frans
Uitgever: Bureau de Bienfaisance
Bijzonderheden: Interessant kasboek van de voorloper van het OCMW
Prijs: € 250,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Compte de Recettes et Dépenses du Bureau de Bienfaisance de la Ville d'Anvers, pour le secours aux pauvres a domicile et aux ateliers de charité, rendu par le receveur Jean Jacques Joseph Gelb, pour l'exercice de 1851, 1852, 1853, 1854, 1855, 1856."

46 x 32 cm., kartonnen band, gesigneerd J.C. Van Ael. Het boek bevat 376 handgeschreven bladzijden, plus een aantal blanco's tussen de opeenvolgende jaren. Zeer interessant document dat zowel de inkomsten (subsidie van de stad, interesten van leningen, giften, verkoop van hout,...) als de uitgaven (geneesmiddelen, kleding, voeding,...) opgeeft. Zeer gedetailleerd, zo geeft de ontvanger alle namen van alle weldoeners op.

Bijzonder document, zeer interessant voor de sociale geschiedenis van Antwerpen. In de behandelde periode ging het economisch erg slecht en was bijna 17 procent van de Antwerpenaars afhankelijk van dit "Bureel van Weldadigheid", de voorloper van het huidige OCMW.

Aandacht: dit is geen gestolen origineel, dit is een conforme en eigentijdse copie die door een kopiist werd gemaakt omdat er geen andere manier was om unieke documenten in geval van brand of zo niet kwijt te zijn. Ze werden op verscheidene plaatsen bewaard en kunnen zo na verloop van tijd op de markt komen. Het "origineel" berust in het stadsarchief (Felixarchief) Antwerpen.

Prijs 250 euro plus 20 voor verzending. Afhalen in Kalmthout heeft mijn voorkeur.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.J.J. Gelb - Compte de Recettes et Dépenses J.J.J. Gelb - Compte de Recettes et Dépenses J.J.J. Gelb - Compte de Recettes et Dépenses

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.