Dokter, Reina - Srebrenica / het verhaal van de overlevenden

Schrijver:
Titel: Srebrenica / het verhaal van de overlevenden
ISBN: 9789055152247
Taal: Nederlands
Uitgever: Gennep, Uitgeverij Van - paperb.
Bijzonderheden: 1999, 255pp i.g.st.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
In 'Srebrenica. Het verhaal van de overlevenden' zijn voor het eerst de lotgevallen opgetekend van 91 mannen en vrouwen die de val van Srebrenica overleefden. Bosnische Serviërs veroverden in juli 1995 onder leiding van Ratko Mladic de enclave waar tienduizenden Bosnische vluchtelingen uit de wijde omtrek een veilig heenkomen hadden gezocht. De Nederlandse VN-troepen hielpen mannen te scheiden van vrouwen, kinderen en bejaarden. Al snel bleek echter dat zich hier een gruwelijke genocide voltrok. De overlevenden waren getuige van misdaden, martelingen en moorden die de Bosnische Serviërs voor westerse waarnemers en journalisten verborgen hielden.

De persoonlijke getuigenissen zijn verzameld door Hatidza Hren en uitgegeven door de Vereniging van Burgers 'Vrouwen van Srebrenica' in Tuzla, 'opdat wat er in Srebrenica is gebeurd niet zal worden vergeten'. De Nederlandse editie kwam tot stand in samenwerking met de Werkgroep Nederland-Srebrenica.

'Het minste dat wij kunnen doen, is de feiten onder ogen te zien,' aldus rabbijn A. Soetendorp in zijn inleiding op deze schokkende verklaringen.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.88 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dokter, Reina - Srebrenica / het verhaal van de overlevenden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.