Ansenk, Lorquin, Clair, Susanna, Catilar, Teeuwisse, Houze, - M

Schrijver:
Titel: Maillol, De monumentale kunst van Aristide Maillol, L'art monumental d'Aristide Maillol,
Uitgever: NL, Kunsthal Rotterdam, 2012
Bijzonderheden: Softcover, Formaat : 240 x 310, pagina's : 176. als nieuw !! text in Dutch + French. . ISBN 9789401404563.
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Het boek Aristide Maillol (1861-1944) werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de Kunsthal in Rotterdam. Het grote publiek kent Maillol vooral van zijn beelden in de Parijse Tuilerieen, zijn monumentale werken in opdracht, of van het beroemde sculptuur De rivier in de tuin van het MoMA in New York. Dat hij naast beeldhouwer ook schilder was en behoorde tot de groep Nabis en de tapijtkunst herintroduceerde, is minder bekend. Fascinerend is het om te zien hoe Maillol zijn hele oeuvre heeft opgebouwd rond verschillende onderwerpen als de natuur, de mens, de kunstenaar en de Middellandse Zee en deze telkens uitdrukt in de vorm van een vrouw. Die vrouw beeldt hij in allerlei verschillende houdingen, materialen en formaten uit. Hij put daarbij uit de vroeg klassieke beeldhouwkunst en combineert deze met de verdiensten uit de moderne tijd, waarin vorm, ritme en stijl een steeds belangrijker rol gaan spelen. Hij is niet zozeer op zoek naar de perfecte natuurgetrouwe weergave van het vrouwenlichaam, maar naar de ultieme zeggingskracht van het beeld. Daarbij vormen de vrouwen uit de omgeving van zijn geboortegrond in het zuidelijke Franse kustplaatsje Banyuls-sur-Mer een voortdurende bron van inspiratie. Na het clair-obscur, de gebaren en het impressionistisch boetseerwerk van Rodin introduceert Maillol de stilte in de beeldhouwkunst. Hij voert een moderniteit in die bestaat uit gladde en compacte vormen die geraffineerd, verstild en massief zijn en een zekere mate van transcendentie bezitten. Hij is een van de belangrijkste beeldhouwers van de eerste helft van de 20ste eeuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ansenk, Lorquin, Clair, Susanna, Catilar, Teeuwisse, Houze, - Maillol, De monumentale kunst van Aristide Maillol,  L'art monumental d'Aristide Maillol,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.