Röling, Matthijs - Over kunst. Een preek en een parabel.

Schrijver:
Titel: Over kunst. Een preek en een parabel.
ISBN: 9789070239015
Taal: Nederlands
Uitgever: Ricercare, Groningen
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1978, 32 blz. Opl. 50 ex. Genummerd (15) en gesigneerd door de schrijver. Stofomslag gedeeltelijk verkleurd.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De tekst van de preek beslaat 23 bladzijden en die van de parabel drie. Kern van het betoog is de stelling, dat een kunstloze cultuur ook een goddeloze cultuur is. Schrijver stelt dat het esthetisch verval tevens een ethisch bankroet aan het licht gebracht heeft; dat het de tragiek van de democratie is "dat alle uitzonderlijkheid zich in agressieve competitie moet bewijzen, of de schutkleuren moet aannemen van een grauwe middelmaat" en dat de kerk zich het licht der waarheid uit handen heeft laten futselen. De afsluitende parabel gaat over een keizer die in een jaarkringloop een klankenkalender verzorgde. Die cultuur werd tenslotte alleen nog in de buitenprovincies gehoord en elitair bestudeerd. Een wijsgerig stuk cultuurbeschouwing dat tot nadenken stemt. Bovendien in een klassiek Nederlands geschreven. Voor fijnproevers.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.