Verheij, Sigismund - Naar het land van de levenden Regel van

Schrijver:
Titel: Naar het land van de levenden Regel van Franciscus van Assisi voor de minderbroeders
ISBN: 9789056252410
Taal: Nederlands
Uitgever: Valkhof Pers
Bijzonderheden: 2007 / gebonden / 207 pag. / 516 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Franciscus van Assisi (1182-1226) is een gewaardeerde heilige, zowel in de christelijke als in de niet-christelijke wereld. Heeft die waardering betrekking op wat Franciscus echt ter harte ging?
Wanneer Franciscus sprak over 'wereld', bedoelde hij dikwijls een werkelijkheid waarvan hij zich wilde distanti n: drukke bezigheden die veel energie en aandacht vragen, maar dat niet waard zijn. Hij zag af van rijkdom en posities die de kwetsbare kant van het leven maskeren.
Om die kwetsbare kant wereld te verlaten, ging Franciscus niet naar een klooster. Hij werd ook geen kluizenaar. Hij brak wel met zijn familie en vooral met het zakenleven van zijn vader. Hij bleef in Assisi en hield contact met zijn vertrouwde omgeving. Die keuze lijkt eenvoudig en duidelijk, maar zo simpel was het niet.
Het was voor Franciscus en zijn eerste broeders een proces van zoeken, mislukken en geleidelijk ontdekken. Zij leerden dat hun keuze niet ging over de omstandigheden, maar over hun eigen manier van kijken naar de werkelijkheid. 'De wereld verlaten' had te maken met een gelovige kijk op de werkelijkheid en met de manier om daarmee om to gaan. Hun vraag was: wat draagt nu echt bij tot leven? De eerste broeders hebben hun weg naar 'Het land van de levenden' beschreven in de regel (). Sigismund Verheij heft deze eeuwenoude regel bevrijd uit de sfeer van de vrome teksten en heft het oorspronkelijke, evangelische levensmodel opengelegd en geactualiseerd.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verheij, Sigismund - Naar het land van de levenden   Regel van Franciscus van Assisi voor de minderbroeders Verheij, Sigismund - Naar het land van de levenden   Regel van Franciscus van Assisi voor de minderbroeders Verheij, Sigismund - Naar het land van de levenden   Regel van Franciscus van Assisi voor de minderbroeders

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.