Duyvendak, J.L.L. (vertaler) - Tau-Te-Tsjing Het boek van Weg

Schrijver:
Titel: Tau-Te-Tsjing Het boek van Weg en Deugd De wijsbegeerte van het niets-doen.
ISBN: 9789060302774
Taal: Nederlands
Uitgever: Driehoek, De
Bijzonderheden: 1980 3e druk / gebonden met SO / 238 pag. / 417 gram / gelezen en in goede staat; wel scheurtje SO en verkleuring rug SO (zie foto's)
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
TAU-TE-TSJING, het Boek van Weg en Deugd, behoort tot de heilige geschriften der mensheid, wegens de diepe wijsheid die het bevat.
Deze wijsheid is niet alleen van theoretische, maar ook van praktische aard, wat duidelijk in de ondertitel tot uitdrukking komt. Deze wijst immers op de juiste levenshouding: eerst als de betrekkelijkheid aller dingen wordt erkend, komt het leven tot zijn schoonste bloei.

De leer, die in de Tau-te-tsjing wordt gepredikt, is de wijsbegeerte van het niets-doen. Dit is geenszins een negatief begrip; het houdt in dat de mens niet door eigenwijze handelingen de natuur der dingen verhindert haar eigen weg te gaan. Dat dit voor het Westen boeiend kan zijn, spreekt vanzelf.

Ongetwijfeld is het een der moeilijkste boeken om te vertalen, waarvoor een diepgaande kennis van China’s geschiedenis, taal en wijsbegeerte is vereist.

Prof. Duyvendak’s vertaling is de enige ter wereld, die op een volledige behandeling van de overgeleverde tekst berust. Prof. Duyvendak heeft zijn vertaling verrijkt door in-leiding en aantekeningen, die een bijzonder verhelderende toelichting vormen.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Duyvendak, J.L.L. (vertaler) - Tau-Te-Tsjing Het boek van Weg en Deugd De wijsbegeerte van het niets-doen. Duyvendak, J.L.L. (vertaler) - Tau-Te-Tsjing Het boek van Weg en Deugd De wijsbegeerte van het niets-doen. Duyvendak, J.L.L. (vertaler) - Tau-Te-Tsjing Het boek van Weg en Deugd De wijsbegeerte van het niets-doen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.