Daum, P.A. - Verzamelde romans I. Uit de suiker in de tabak. &

Schrijver:
Titel: Verzamelde romans I. Uit de suiker in de tabak. & Hoe hij Raad van Indië werd.
ISBN: 9789038814230
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Bijzonderheden: 1997, Gebonden met stofomslag en leeslint. (lichte beschadigingen op rug s.o.)
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
P.A. Daum (1850-1898) hoort tot de belangrijkste auteurs uit de Indisch-Nederlandse letterkunde. Zijn personages figureren tegen de achtergrond van de koloniale maatschappij, die hun gedrag, hun denken en vaak ook hun lot bepaalde. We leren hen kennen in hun carrièrestreven en roddelzucht, in hun 'ups' maar vooral in hun 'downs': het verval en de demoralisatie, de wanhoop en de eenzaamheid.

In Goena-goena, Daums meest gelezen boek, wordt de intrige gedomineerd door de 'stille kracht', het 'veel geld verdienen' en het 'Indische huwelijk'. Geen auteur heeft zo'n indringend beeld gegeven van het binnen de Europese samenleving verankerde concubinaat als Daum dat heeft gedaan in 'Nummer Elf' en in de (hiervoor het eerst herdrukte) novelle 'Ontzusterd'. In 'Ups' en 'Downs' in het Indische leven brengen de personages 'van het eerste uur' het tot een ontzagwekkende rijkdom en maatschappelijke glorie; met hun dood begint evenwel het verval en de demoralisatie van degenen die achterbleven. In Aboe Bakar ten slotte komt de hoofdpersoon vanuit het Europese kamp terecht in dat van de 'inlander'; de confrontatie tussen overheersers en overheersten levert een fascinerend schouwspel op.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.