Daalen, Rineke van - Gezond en wel / vrouwen en de zorg voor ge

Schrijver:
Titel: Gezond en wel / vrouwen en de zorg voor gezondheid in de twintigste eeuw
ISBN: 9789053562833
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam University Press
Bijzonderheden: 1e druk 1998, 305pp, paperback. Boek is in nieuwstaat!
Prijs: € 19,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Zorg voor de gezondheid is door de eeuwen heen een belangrijke taak van vrouwen geweest. In Gezond en wel schetsen historici, sociologen en cultureel- antropologen de veranderingen die zich de afgelopen honderd jaar op dit gebied in Nederland hebben voltrokken. Veel van de problemen en dilemma's van rond de eeuwwisseling zijn niet opgelost: ze zijn veeleer van karakter veranderd en complexer gebleken dan destijds werd voorzien. Nog steeds komt de zorg in huis meestal op vrouwen neer en wordt het gespecialiseerde geneeskundige werk meestal door mannen verricht. Maar de scheidslijn 'tussen 'typisch vrouwelijk' en 'typisch mannelijk' is ontegenzeggelijk vervaagd. Dit boek valt uiteen in twee delen, waarin respectievelijk de zorg binnenshuis en de zorg buitenshuis centraal staan. Het eerste deel gaat over huisvrouwen en moeders en over hun contacten met gezondheidsdeskundigen. Vrouwen komen daarbij zowel in de rol van verzorgsters als van patiënten ten tonele. In het tweede deel van het boek gaat het vooral om de participatie van vrouwen in het publieke gezondheidsdomein, als specialisten op het gebied van het behoud van de gezondheid en van de genezing van ziekten.
Verder lezen

Lorem ipsum uit Zuidlaren

particulier

Logo Lorem ipsum

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Daalen, Rineke van - Gezond en wel / vrouwen en de zorg voor gezondheid in de twintigste eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.