Gepland onderhoud: van 3:00 - 4:00 uur
Vanwege onderhoud zal onze website tussen 3 en 4 uur deze nacht minder goed bereikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Jos Pauwels - De waanzin van Charlotte prinses van Belgie, k

Schrijver:
Titel: De waanzin van Charlotte prinses van Belgie, keizerin van Mexico
ISBN: 9789064451737
Taal: Nederlands
Uitgever: Jos Pauwels/Uitgeverij EPO 2e druk 2000 9789064451737
Bijzonderheden: paperback 223pp. in goede staat, afb. in zw/wit
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Prinses Charlotte, de dochter van Leopold I, trouwde toen ze zeventien was met Maximiliaan van Oostenrijk. Zeven jaren later werd zij, aan zijn zijde, keizerin van Mexico. Ze was voorbereid op een glorieuze bewindvoering. Het liep anders. Maximiliaan werd tijdens de Mexicaanse revolutie gefusilleerd. Charlotte had tevergeefs de hulp van de paus en van de Franse keizer ingeroepen. Ze vluchtte naar Europa terug, verteerd door vlagen van achtervolgingswaanzin. De Oostenrijkse keizerlijke familie hield haar in strikte afzondering. Tot de Belgische koningin, haar schoonzus Marie-Henriette, haar liet overkomen naar het kasteel van Tervuren... dat tien jaar later afbrandde. Koning Leopold II kocht voor zijn zus een kasteel in Meise waar zij in buien van depressiviteit en grilligheid wegzonk. Een gekke vogel in een gouden kooi. Omtrent het doen en laten van leden van koninklijke families wordt veel in minzaamheid gesublimeerd. Vanuit de plezierjachten, paleizen en praalkoetsen lijken koningskroosten onveranderlijk gewoon. Maar soms zijn gekroonde hoofden gek. Wat in het geval van Charlotte, een aantal auteurs laat wegdromen in vergeten rendez-vous, vervaagde handschriften en verdwenen kastelen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jos Pauwels - De waanzin van Charlotte    prinses van Belgie, keizerin van Mexico

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.