Bosch, Ingeborg - De herontdekking van het ware zelf Een zoek

Schrijver:
Titel: De herontdekking van het ware zelf Een zoektocht naar emotionele harmonie
ISBN: 9789020400052
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen, L.J.
Bijzonderheden: 2006 9e gewijzigde druk / paperback / 279 pag. / 392 gram / gelezen en in goede staat; wel zijn de hoekjes voor en achter beschermd met tape en op achterzijde voorkant korte tekst en datum geschreven
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
We overleven allemaal onze jeugd dankzij verdringing en ontkenning van de waarheid. Zo kunnen we onszelf wijs maken dat we een gelukkige jeugd hebben gehad, dat het allemaal wel meevalt. Maar a!s we eenmaal volwassen zijn worden deze overlevingsmechanismen destructief, en maken ze ons leven moeilijker en pijnlijker dan nodig is.
Past Reality Integration (PRI) is gebaseerd op de gedachte dat wij een gedeeld bewustzijn hebben moeten ontwikkelen: het ene deel bekijkt alles door de ogen van het kind dat we ooít waren, en het andere deel ziet de wereld van de volwassene die we nu zijn. Door deze gespletenheid ervaren we de dingen heel verschillend, afhankelijk van het deel van het bewustzijn waarin we ons op dat moment bevinden.
In dit boek biedt Ingeborg Bosch een concreet stappenplan dat ons helpt 'oude pijn' bloot te leggen en te voelen, en toe te werken naar een bewustzijn dat weer uit één geheel bestaat. Daarnaast toont Bosch aan de hand van diverse persoonlijke verslagen van cliënten wat de PRI-methode met mensen doet.
Drs. Ingeborg Bosch (1960) ontwikkelde de uiterst succesvolle therapie Past Reality Integration®. Behalve Illusies, het vervolg op De herontdekking van het ware zelf, verscheen van Bosch De onschuldige gevangene, over opvoeden en overleven.
'PRI is een nieuwe weg om je traumatische verleden te integreren in het hier en nu van elke dag en je daardoor beter te gaan voelen.' - Dr. Marc Nevejan, psychiater/psychotherapeut

Recensie(s)
Past Reality Integration therapie besteedt veel aandacht aan het verwerken van informatie uit de kindertijd en daaraan gekoppelde afweerprogramma's. Jaarlijks worden 80.000 kinderen misbruikt of anderszins gekweld door hun ouders of verzorgers. Maar zichtbaar wordt ook hoe gebrek aan aandacht even vreselijk is en openstellen voor oude pijn altijd een noodzaak. Het integreren van de werkelijkheid van je verleden wordt vaak belemmerd door zogenoemde primaire afweer, valse hoop en valse macht. Het voelen van de oude pijn, huilen en rouwen is meestal niet voldoende voor heelwording. Recent hersenonderzoek wordt aangehaald dat ons veel leert over de processen die aan symboliseren, verdringing, ontkenning en genezing ten grondslag liggen. De schrijfster (1960, psychologe en coach en bovendien moeder van twee kinderen) heeft als leerlinge van de Amerikaanse therapeute Jean Jenson (die ook het voorwoord schreef) met dit handboek een mooi vervolg op Jensons 'Op weg naar je ware zelf' (1997) gemaakt. Vanwege nogal wat medisch en psychologisch vakjargon is dit boek, ondanks een goede woordenlijst en register, qua visie en oefeningen vooral voor vakgenoten en mensen in therapie boeiend.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

zakelijk

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.
Posttarieven 2023:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- tot 2 kilo € 3,65
Pakketpost via postnl: € 6,79 (tot 10 kilo)
Verzendkosten Buitenland:
BELGIË: € 7,70 via DPD

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosch, Ingeborg - De herontdekking van het ware zelf  Een zoektocht naar emotionele harmonie Bosch, Ingeborg - De herontdekking van het ware zelf  Een zoektocht naar emotionele harmonie Bosch, Ingeborg - De herontdekking van het ware zelf  Een zoektocht naar emotionele harmonie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Boekensalon Koos Tak
  Kamer van Koophandel nummer: 67601944
  NL001530193B08
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.