Beek, Marijke en Marinus Kooiman - Aan de dijk gezet. Dijkwonin

Schrijver:
Titel: Aan de dijk gezet. Dijkwoningen vroeger, nu en in de toekomst.
ISBN: 9789064502835
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij 010, Rotterdam
Bijzonderheden: Gebonden, 1996, 144 blz. Met foto's, tekeningen en kaarten. Hoek uit schutblad geknipt.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Achtergronden van de voor Nederland met name in het westelijk rivierengebied zo karakteristieke dijkbebouwing en de relatie ervan met het omringende landschap. Veel woningen werden vanaf het begin van de jaren zeventig afgebroken toen de dijkverzwaring echt op gang kwam. Naast een geschiedschrijving geeft deze publicatie een overzicht van de cultuurhistorische aspecten die bepalend zijn voor de kwaliteit van dijkwoningen en hun omgeving. Hierbij is deze studie beperkt tot de provincie Gelderland, daar het merendeel van de dijkwoningen zich hier bevindt. Er wordt uitgebreid ingegaan op de herbouw en nieuwbouw van dijkwoningen, onder andere aan de hand van vier speciaal voor deze studie ontwikkelde ontwerpen. Deze goed leesbare uitgave is bedoeld voor ontwerpers, welstands- en monumentencommissies, voor ieder die beroeps- of beleidsmatig betrokken is bij het 'ontwerpen aan de dijk' en uiteraard voor eenieder die het Nederlandse rivierenlandschap ter harte gaat. Met fraaie zwart-witfoto's en tekeningen (ruim 120).
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.