PASCAL VERBEKEN ; JIMMY KETS - SOMEWHERE CITY

Schrijver:
Titel: SOMEWHERE CITY
Uitgever: , VAI : VLAAMS ARCHITECTUUR INSTITUUT, 2013
Bijzonderheden: Paperback, 64 pagina's, met illustraties. ISBN 9789082122503.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Het Vlaams Architectuurinstituut nodigde journalist Pascal Verbeken en fotograaf Jimmy Kets uit om een stadsportret van Genk te maken. Kan je een stad lezen zoals een boek? Pascal Verbeken (auteur van Le Grand Central Belge en ArmWallonië) doorkruiste de mozaïekstad Genk te voet, met de fiets, trein en een auto. Het landschap van Genk leest zich als de geschiedenis van de 20ste eeuwse industrialisatie. Elke gevel is een verhaal. Genk is een facetstad zonder historische kern. De stadsdelen liggen ver uit elkaar en kennen hun eigen specifieke geschiedenis. Zwartberg, Winterslag en Waterschei ontwikkelden zich een eeuw geleden in de buurt van de steenkoolmijnen. Sledderlo en Kolderbos werden geboren uit de komst van de Ford-fabriek. En dan is er het oude Genk, het pittoreske kunstenaarsdorp dat gebombardeerd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het vooruitgangsoptimisme van de jaren '60 verrees er de eerste shopping mall van Vlaanderen. Deze versplintering maakt Genk een even ongrijpbare als fascinerende stad voor buitenstaanders. Een mini-Los Angeles. Nowhere City. En toch ontstond hier een sterke stedelijke identiteit Een jonge stad, die zijn eigen toekomst steeds opnieuw moet uitvinden. Persfotograaf Jimmy Kets (o.a. fotoseries Niet Miss en Hotel Kets en documentaire film OdysSea) maakte vanuit zijn ironische verbazing voor dit stadsportret een reeks foto's.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.