McCarthy, David - Popart. Uit de serie: Stromingen in de modern

Schrijver:
Titel: Popart. Uit de serie: Stromingen in de moderne kunst.
ISBN: 9789068682878
Taal: Nederlands
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2001, gebonden met stofomslag, 80pp. Vertaling: Jeanette Dekker. (naamsticker op schutblad)
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Stromingen in de Moderne Kunst

Deze serie, die Uitgeverij Thoth in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.
Het einde van de jaren vijftig en de jaren zestig stonden in het teken van de popart, een beweging -die de inspiratie voor haar provocerende werken ontleende aan de massacultuur, populaire smaak en kitsch: -elementen die nog nooit tot de schone kunsten waren gerekend. Britse en Amerikaanse kunstenaars als Peter Blake, Richard Hamilton, Roy Lichtenstein, James Rosenquist en Andy Warhol verwierpen het idee dat kunst en het leven van elkaar konden worden gescheiden. Ze gebruikten massaproducten en eigentijdse media om een opmerkelijk verband tussen kunst en de naoorlogse consumptiecultuur te leggen.
In dit boek wordt de ontwikkeling van de popart gevolgd, een geliefde kunstvorm die schaamteloos putte uit voorgangers als dada en surrealisme en die de glamour en het hedonisme van de jonge westerse welvaartsmaatschappij verheerlijkte, maar tegelijkertijd de oppervlakkigheid en vluchtigheid nooit uit het oog verloor.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.