Ronald Naar - DWARS DOOR GROENLAND

Schrijver:
Titel: DWARS DOOR GROENLAND
ISBN: 9789024604005
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: . Conditie: Goed. Editie: 1. Taal: Nederlands.
Prijs: € 10,70
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Dwars door Groenland

Drie mensen hebben eenzelfde droom: in de voetsporen van de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen de ijskap van Groenland op ski's oversteken. Min of meer toevallig leren ze elkaar kennen en besluiten samen het avontuur van hun leven te ondernemen.

Na een minutieuze voorbereiding begint op 12 april 1997 de overlevingstocht met een dropping in het Oost-Groenlandse kustgebergte. Allereerst wordt daar de berg Gunnbjörn Fjeld beklommen, die met 3693 m de hoogste van het gehele noordpoolgebied is. Vervolgens beginnen Coen Hofstede, Ekon Hartog en Ronald Naar aan de bijna duizend kilometer lange ski- en klimtocht die niemand ooit eerder heeft ondernomen. Geen eenvoudige opgave: het drietal moet in zeer ijle lucht spletenrijke gletsjers passeren en stormen met een afkoelend effect van -65 C trotseren. Op speciale sleden voeren de expeditieleden 135 kilo bagage mee, waaronder voedsel en brandstof voor twee maanden. En ze weten: mochten zich ongevallen of voedseltekorten voordoen, dan is er geen uitzicht op hulp. Snelheid is daarom van levensbelang. Vandaar dat het team bij gunstige wind ook gebruik wil maken van parasails.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ronald Naar - DWARS DOOR GROENLAND