Artemidoros van Daldis, Simone Mooij-Valk (vertaler) - Droomboe

Schrijver:
Titel: Droomboek. Artemidoros van Daldi
Uitgever: , Primavera Pers, 2014
Bijzonderheden: Paperback, 265 blz. ISBN 9789059971677.
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Het Droomboek (Oneirokritika) van Artemidoros van Daldis (2de eeuw n.Chr., Lydië) gunt ons een intieme kijk in de denk- en gevoelswereld van zijn tijdgenoten. De dromen die zij hem voorleggen en de interpretaties die hij eraan geeft, vormen als het ware een spiegel van wat de mensen bewoog en bezighield. Zo geeft zijn werk ons een blik van binnenuit op het leven van die tijd. Als droomuitlegger kan Artemidoros beschouwd worden als een verre voorganger van Freud. Deze kende het werk van Artemidoros; in zijn Traumdeutung noemt hij hem enige malen met waardering. Freud en Artemidoros zijn het in principe eens over het wezen van de droom: een bericht in geheimtaal dat we onszelf geven. De tekst is vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Simone Mooij-Valk. Zij studeerde klassieke talen in Leiden en doceerde in Groningen. Zij vertaalde eerder o.a. Persoonlijke notities van Marcus Aurelius en Alexander de Grote van Arrianus. Deze vertaling van Artemidoros is de eerste volledige vertaling in het Nederlands. Het boek verscheen in 2003 bij uitgeverij Voltaire. Dit is de tweede druk, in een nieuw jasje en met nieuwe typografie.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Artemidoros van Daldis, Simone Mooij-Valk (vertaler) - Droomboek. Artemidoros van Daldi

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.