WOLKERS, Jan - HET KRUIPENDE GEDIERTE DES AARDBODEMS

Schrijver:
Titel: HET KRUIPENDE GEDIERTE DES AARDBODEMS
ISBN: 9789090123219
Taal: Nederlands
Uitgever: Landschapsbeheer Zeeland; hardcover; gebonden; 36 pag; 1998; 1e druk;
Bijzonderheden: in perfecte staat GESIGNEERD met originele boekenlegger
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Uitverkoopprijs
Jan Wolkers
"
Jan Wolkers (1925-2007) was niet alleen een verrassend origineel prozaschrijver en beeldhouwer, maar tevens een meeslepend verteller.

De ouders van Wolkers kwamen uit Amsterdam. Wolkers komt uit een gereformeerd milieu waar hij in zijn tienerjaren afstand van heeft genomen. De ouders van Wolkers hadden in totaal elf kinderen, waarvan hij de derde was. Vader Wolkers bezat vóór de Tweede Wereldoorlog een slecht lopende kruidenierswinkel.

Wolkers bezocht de mulo, maar moest al snel van school om te helpen in de winkel. Hij was daarna onder andere dierenverzorger in een laboratorium van de Universiteit Leiden, hij was tuinman en schilderde landschappen. In de oorlog dook Wolkers onder. Hij nam les aan de Leidse Schilderacademie, en ook typelessen. Daarbij haalde hij zijn enige diploma. Kort na de bevrijding woonde Wolkers in Parijs.

Wolkers studeerde voor beeldend kunstenaar in Den Haag en Amsterdam. In Amsterdam tot 1953 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. In 1954 volgde Wolkers de Internationale Sommerakademie für bildende Kunst te Salzburg. Daarvoor kreeg hij een beurs van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen. Hij kreeg er les van de Italiaanse beeldhouwer Giacomo Manzù. In 1957 kreeg hij een Franse beurs om bij de Zadkine te studeren in Parijs.

Het grootste literaire succes van Wolkers is de liefdesroman Turks Fruit (1969). Dit boek werd in 1973 door Paul Verhoeven verfilmd, met hoofdrolspelers Rutger Hauer en Monique van de Ven.

De gereformeerde afkomst van Wolkers komt veelvuldig terug in zijn romans. Verder kenmerken zijn romans zich door een grote openheid over seksualiteit; hij was een van de eerste literaire schrijvers die zo ver gingen. De eerste uitgever van Wolkers vond dat er te veel ""vieze woorden"" in zijn boeken stonden, en dat deze door Wolkers door Latijnse termen vervangen moesten worden. Wolkers vond dat zijn beschrijvingen voorkomen, en dat de expliciete beschrijvingen binnen zijn verhalen verantwoord waren.

Samenvatting
'Het kruipend gedierte des aardbodems' werd door Jan Wolkers speciaal geschreven en voorgedragen voor het amfibieënsymposium te Aardenburg op 13 juni 1998. Het symposium werd georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Zeeland in het kader van het Project Herstel Amfibiebiotopen Zeeuws-Vlaanderen. Binnen dit project krijgen een aantal bijzondere en zeldzame ambifiesoorten speciale aandacht en wordt door aanleg of herstel van een groot aantal leefgebieden getracht deze soorten voor de regio te behouden. Het gaat daarbij om kamsalamander, rugstreeppad en boomkikker en het was vooral deze laatste soort die op het symposium centraal stond. Het boekje bevat tevens een korte toelichting op de situatie van de boomkikker in Nederland in het algemeen en in Zeeuws-Vlaanderen in het bijzonder. Een tekening van het leefgebied van de boomkikker geeft een indicatie in welke omgeving deze soort zich het beste thuis voelt.
Verder lezen

Huis van de Letteren

Huis van de Letteren uit Rotterdam

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

WOLKERS, Jan - HET KRUIPENDE GEDIERTE DES AARDBODEMS WOLKERS, Jan - HET KRUIPENDE GEDIERTE DES AARDBODEMS WOLKERS, Jan - HET KRUIPENDE GEDIERTE DES AARDBODEMS WOLKERS, Jan - HET KRUIPENDE GEDIERTE DES AARDBODEMS

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Huis van de Letteren

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.