Upanisagen - De leer van de wind

Schrijver:
Titel: De leer van de wind
ISBN: 9789024276639
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok Agora
Bijzonderheden: 1989 / paperback / 103 pag. / 122 gram / gelezen en in goede staat; wel verkleuring buitenzijde (zie foto's)
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
De sanskrit-teksten bekend onder de naam Upanisaden vormen 's werelds oudste corpus van filosofische literatuur. Vanaf de 7e eeuw v. C. ontwikkelden zich in India uit de wetenschap der Vedische offerritualistiek diverse wijsgerige scholen rondom beroemde leermeesters. De culturele doorbraak bestond met name in de voor die tijd revolutionaire gedachte dat samenhang en regelmaat in de natuur door het menselijk denken begrepen kon worden.

De capita selecta uit de Upanisaden die in deze bundel voor het eerst aan een Nederlands lezerspubliek worden gepresenteerd, hebben als gemeenschappelijk thema dat ze de 'adem' of 'wind' als principiële levenskracht in de kosmos tot uitgangspunt van het filosoferen maken. Evenals de 'wind' met vele kosmische verschijnselen samenhangt, zo hangt de 'adem' functioneel samen met diverse manifestaties van de levenskrachten in het menselijk lichaam. Het doordenken van deze samenhangen in de Kausitaki Upanisad (een voor dit thema zeer belangrijke tekst, die in zijn geheel wordt vertaald) mondt tenslotte uit in een subtiele theorie van het menselijk bewustzijn, een theorie waarin de dialectiek van de subject-object relatie tot in zijn uiterste consequentie wordt doordacht.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Upanisagen - De leer van de wind Upanisagen - De leer van de wind Upanisagen - De leer van de wind

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.