Felix Timmermans - Van menschen en dingen

Schrijver:
Titel: Van menschen en dingen
Taal: Nederlands
Uitgever: Poirtersfonds, 1937
Bijzonderheden: De boekband die tot een fikse rel leidde
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Van menschen en dingen, door Felix Timmermans e.a. Het Poirtersfonds, Eindhoven, 1937."

19 x 15 cm., groenlinnen uitgeversband met zwarte opdruk "Felix Timmermans" op rug en voorplat. 148 blz, gedrukt op verbruind houthoudend papier. Verhalen van Felix Timmermans, Jozef Simons, Jef Scheirs en anderen.

In 1937 vroeg "Het Poirtersfonds" (een rooms-katholieke boekenclub, opgericht in 1934) aan Felix Timmermans een bijdrage voor een verhalenbundel. Hij stuurde het twee jaar eerder geschreven verhaal "De Vernuftige Trommelaar". Groot waren zijn verbazing en zijn woede toen Het Poirtersfonds het boek op voorplat en rug presenteerde als volledig geschreven door Timmermans, terwijl zijn verhaal slechts 3 van de 148 bladzijden telt. Er kwam een fikse rel van tussen enerzijds Het Poirtersfonds en anderzijds Timmermans en zijn vaste uitgever Van Kampen. Uiteindelijk liet Het Poirtersfonds een nieuwe boekband maken met de gewijzigde auteursnaam "Felix Timmermans e.a." (zie foto als voorbeeld)

Deze eerste band is zeldzamer dan de tweede. Prijs 40 euro plus 5 voor verzending .
Verder lezen

De Boekengek uit Kalmthout

particulier

Logo De Boekengek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Felix Timmermans - Van menschen en dingen Felix Timmermans - Van menschen en dingen Felix Timmermans - Van menschen en dingen Felix Timmermans - Van menschen en dingen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.