Willemsen, August - De tuin van IJben.

Schrijver:
Titel: De tuin van IJben.
ISBN: 9789060058299
Taal: Nederlands
Uitgever: Thomas Rap Amsterdam
Bijzonderheden: 1999, 47pp, paperback.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
n augustus 1954 maakte een groep van vierentwintig leerlingen van het Hervormd Lyceum te Amsterdam (in de Brahmsstraat) een tweeweekse busreis door Frankrijk. De reis was het idee van de leraar aardrijkskunde en geschiedenis, Jan Meilof IJben. Dit zou van weinig belang zijn als zich onder de leerlingen niet een jongen had bevonden die later grote vermaardheid zou krijgen als schrijver en vertaler: August Willemsen. Willemsen hield tijdens de reis - die voor hem de belangrijke eerste kennismaking met Frankrijk vormde - aantekeningen bij, en werkte deze later om tot een uitvoerig reisverslag.
De tuin van IJben is daarmee het allereerste werk van August Willemsen. Behalve zijn voor die leeftijd al bijzondere schrijfstijl, waarin de latere Willemsen duidelijk te herkennen is, kenmerkt het verslag zich door een tijdgeest met een grote mate van onschuld - een onschuld die sindsdien voorgoed verdwenen is.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.