Ruurd Feenstra - De mannen van de discus

Schrijver:
Titel: De mannen van de discus
ISBN: 9789020611941
Taal: Nederlands
Uitgever: Kluitman
Bijzonderheden: tweedehands, goede staat, 1967, 158 p., pb.
Prijs: € 0,95
Verzendkosten: € 5,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Tjerk Hiddes, een atoomgeleerde uit Gaasterland, wordt wegens vermeende verkwanseling van geheimen voor geld, veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Dit door toedoen van valse getuigenissen van "Het Syndicaat", een duistere groep mannen onder voorzittershap van Lafarge, een gentleman crimineel, die gezworen heeft om Hiddes te grazen te nemen. De andere leden zijn Filou, Calami en Nescio.
Wegens goed gedrag komt hij na 6 jaar vrij en inmiddels zijn zijn 3 zonen opgegroeid. Bouke de oudste is nu geleerde, Tjerk de middelste is musicus (hij treedt op onder de schuilnaam Policarpe) en Ruurd de jongste leert voor kok.
Professor Hiddes wil wraak nemen op het Syndicaat en laat een coaster bouwen, de "Chantal", waarmee hij met zijn zonen en een medegevangene, Jaromir Sperling die kapitein wordt, naar het eiland Porte Alegre vaart, waarvan Hiddes de eigenaar is. Onderweg worden ze door een duikboot aangevallen, waarvan ze later de bemanning overnemen. Jan Nurmi, electriciën, en de matrozen Pat en Mike.
Op het eiland, in een grot, bouwen ze de Discus, een schotelvormig luchtvaartuig, dat loopt op kernenergie. Ze worden geholpen door Raymond Maréchal, een beroemde voetballer, die zich op het eiland heeft teruggetrokken samen met zijn twee cheeta's.
Met behulp van nog twee uitvindingen, de spray en de balpenzender, wordt zelfs later de Amerikaanse Zevende Vloot verslagen en wordt Calami ontvoerd. De professor dwingt hem tot een schriftelijke bekentenis van de meineed van het Syndicaat. Hierna vernietigen ze de Discus en keren naar huis terug, waar Calami aan justitie wordt uitgeleverd.
Verder lezen

Parimar Boeken uit Rotterdam

Logo Parimar Boeken

Portokosten voor de verzending zijn binnen Nederland 5,50 Euro. Voor de verzending naar Belgie vragen wij 9,00 Euro en naar Duitsland 9,25 Euro.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ruurd Feenstra - De mannen van de discus

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Parimar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Parimar Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Parimar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Parimar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Parimar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.