Coppens, Thera - BAARNSE LUSTHOVEN EN HUN BEWONERS - In goede s

Schrijver:
Titel: BAARNSE LUSTHOVEN EN HUN BEWONERS - In goede staat!
Taal: Nederlands
Uitgever: De Prom, Baarn 1990
Bijzonderheden: 1990, [1e druk], 230 blz., illustr., pb ca. 23.5x15.5cm., register, In Goede Staat!
Prijs: € 6,95
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Thera Coppens. BAARNSE LUSTHOVEN EN HUN BEWONERS, 230 blz., geïllustreerd met tal van historische afbeeldingen, pb ca. 23.5x15.5cm., register, uitgave De Prom, Baarn 1990. Een goed exemplaar van deze interessante uitgave betrekkelijk een stuk van Baarn's historie! Ke2

Thera Coppens, die in Amsterdam werd geboren en nu in Baarn woont, heeft in Baarnse Lusthoven en hun Bewoners haar liefde voor haar geboortestad en woonplaats gelijkelijk verdeeld. Voor wie van een Amsterdamse grachtenwandeling houdt of van een dwaaltocht door de Baarnse bossen, biedt dit historische boek een schat aan verhalen. die het verleden, met name de 17de en 18de eeuw, in een verrassend nieuw licht zetten.

Het boek voert de lezer langs Soestdijk, de nabijgelegen Eult die als buitenplaats van de Amsterdamse bankiersfamilie Deutz een lusthof werd dat zijn weerga in de wijde omgeving niet kende, en het kasteel Groeneveld. De buren van Soestdijk, die op De Eult of op kasteel Groeneveld woonden, waren beurtelings fel anti- of pro-Oranje, en speelden door de eeuwen een machtige rol in de politiek.

Meeslepend is het drama van de familie Bicker op De Eult die na de moord op hun schoonzoon jan de Witt, alle macht verloor. De schittering van de Zilveren Eeuw komt tot uitdrukking in de hoofdstukken over de familie Hasselaer, die kasteel Groeneveld zijn unieke zijvleugels en wandschilderingen gaf. De wijze waarop in Indië kapitaal werd vergaard voor de verfraaiing van dit lustpaleis, de slavenhandel; het frivole toneel- en muziekleven van de 18de eeuw met als attractie het bezoek van de familie Mozart, komen in dit verhaal van Soestdijk, De Eult en Groeneveld ter sprake. Ook lezen we hoe de 15-jarige Waar Stuart tegen haar zin Engeland verliet en de zomerweken op Soestdijk doorbracht en hoe later de vijfjarige erfprins van Oranje Nassau door een ongeval in de tuin voorgoed werd verminkt. De hoofdrol in dit boek speelt het kostbaar onroerend goed dat prinsen, patriciërs, kunstenaars en kooplui naar Baarn lokte. Aan de hand van nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal krijgen we een beeld van opkomst en (soms) verval van de lusthoven, van de zeldzame gewassen die in de tuinen en parken tot bloei kwamen, van de marmeren beeldengroepen en van het fruit dat rijpt tegen de slangemuur van Groeneveld. Het boek is geïllustreerd met ruim 50 unieke documenten: portretten, gravures, historische voorwerpen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Coppens, Thera - BAARNSE LUSTHOVEN EN HUN BEWONERS - In goede staat! Coppens, Thera - BAARNSE LUSTHOVEN EN HUN BEWONERS - In goede staat!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Lage Landen

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Lage Landen
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Lage Landen een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Lage Landen vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Lage Landen kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.