Hesse, Hermann - De kunst van het ouder worden Overpeinzingen

Schrijver:
Titel: De kunst van het ouder worden Overpeinzingen en gedichten over het ouder worden
ISBN: 9789059119338
Taal: Nederlands
Uitgever: Aspekt
Bijzonderheden: 2010 / paperback / 187 pag. / 244 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Hermann Hesse behoort tot de schrijvers die het geluk hadden oud te worden. Hierdoor kon hij over lange tijd toonaangevende karakteristieken in werk en leven vastleggen. Hesse was, na een leven vol intensiteit en
productie, 85 jaar geworden. Hij keek terug op een carrière vol opgang en tegenspoed. Het aantal Hesse-golven in de literatuur is aanzienlijk geweest. Steeds werd gereageerd op de geheel eigen aspecten in zijn werk met betrekking tot de sociale en politieke omwentelingen van zijn tijd.
Hesse was niet anti-Duits maar wel kritisch tegenover de zich aftekenende totalitaire staat. Door zijn hele werk heen strooide hij zijn doorleefde gedichten en teksten over het ouder worden.
De jaren maken hem werkelijk wijs. Hij doorziet steeds beter de knelpunten in zijn leven, hij waardeert meer en meer het dagelijks opkomen van de zon. Bij verlies van kleur en hartstocht geniet hij steeds meer van contouren en profielen.
Ouder wordend blijft in hem de jeugd leven. Het ouder worden neemt hij als afscheid mee naar de mooiere wereld na het graf. De thans weer gelezen en geprezen Hesse leert ons de kunst van het ouder worden. Dit voor alle liefhebbers van Hesse verrassende boek is voorzien van foto’s van Hesse’s zoon Martin Hesse.

Het boek werd samengesteld door Volker Michels, uitgever van Hesse bij de vermaarde uitgeverij Suhrkamp. Evert van Leerdam verzorgde de vertaling.
Recensie(s)
Deze bundel bevat zowel beschouwingen als gedichten over het ouder worden van de bekende Zwitserse schrijver (1877-1962). De Hesse-kenner Volker Michels bevestigt in zijn overzichtelijke nawoord wat uit Hesse's hele werk blijkt: ouder worden is voor hem winst. In het stuk 'Terug naar de oorsprong' beschrijft Hesse dat als volgt: "de werkelijkheid is voor ons ouderen niet meer het leven maar de dood en die hebben we geaccepteerd". Die acceptatie brengt zijns inziens rust, ouderen hoeven zich niet meer in allerlei bochten te wringen om te voldoen aan de eisen van het leven. Troostrijke facetten als de wedergeboorte en de vernieuwing van de natuur komen aan bod in het gedicht 'Terugdenken' en het verhaal 'Lentewandeling'. Hier en daar laat de vertaling iets te wensen over, bovendien zijn veel zinnen erg lang, maar als geheel een fraai, dromerig boek dat aanzet tot nadenken en dat vooral ouderen zal aanspreken. Verluchtigd met zwartwitfoto's van Hesse en afdrukken van handgeschreven teksten; daarnaast bevat het ook enkele illustraties van derden bij zijn eigen verhalen. Normale druk.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hesse, Hermann - De kunst van het ouder worden  Overpeinzingen en gedichten over het ouder worden Hesse, Hermann - De kunst van het ouder worden  Overpeinzingen en gedichten over het ouder worden Hesse, Hermann - De kunst van het ouder worden  Overpeinzingen en gedichten over het ouder worden

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.