Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Co Strootman - Wie stuit de rebellie van de massa? - P.J. Bouma

Schrijver:
Titel: Wie stuit de rebellie van de massa? - P.J. Bouman 1902-1977
ISBN: 9789023256960
Taal: Nederlands
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Bijzonderheden: 512 pag / als nieuwe ongelezen paperback / altijd snelle verzending
Prijs: € 29,35
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
512 pag / als nieuwe ongelezen paperback / altijd snelle verzending


//Samenvatting
Pieter Jan Bouman (1902-1977) was een gespleten mens, dat vond hij zelf ook. Een goed mens met een uniek talent die, in de vorige eeuw, de grootste aantallen historische boeken verkocht. Maar ook zou hij zich anders hebben voorgedaan dan hij was en door historici wer-den zijn boeken met kritiek overladen. Bouman werd als veertienjarige overgeplaatst van het paradijselijke Nederlands-Indië naar de wereldhavenstad Rotterdam. In het verzuilde Nederland bleek hij in geen enkel hokje te pas-sen en hij miste de (bij een zuil passende) rotsvaste standpunten die iedere twijfel uitsloten. In onzekere tijden was Bouman voortdurend op zoek naar houvast in het leven. Tegelijk streefde hij naar een betekenisvolle positie in de Nederlandse samenleving. Daartoe ging hij zich ‘om-hoog lezen’, hij wilde een geletterde worden om ‘geestelijk leiding te geven in een ontwrichte tijd’. Vooral moest de toenemende dominantie van de massa worden tegengegaan. Bouman werd een gerespecteerd hoogleraar sociologie met wiens handboek vele generaties sociologiestudenten zijn opgeleid, en hij schreef de bestseller Revolutie der eenzamen. Vanaf de jaren vijftig was Bouman de publieke cultuurdrager die hij altijd wilde zijn. Hij was een veel gevraagd spreker en had een uitgebreid netwerk van wetenschappers, ondernemers, jour-nalisten, politici en leden van het Koninklijk Huis. Deze biografie is zowel een verhaal van een leven alsook een portret van een tijdperk. Het is een levensbeschrijving van een mens die poogt iets van het leven te maken. Tegelijk is het een cultuurgeschiedenis van het eerste driekwartjaar van de twintigste eeuw. Een tijdvak met twee wereldoorlogen, met vele ideologieën en filosofieën, met grote maatschappelijke veranderin-gen, met een vooruitgangs- én een ondergangsdenken. Bouman beleefde dat allemaal en er-voer dat intens. Naar eigen zeggen heeft hij onder zijn tijd geleden, hoewel hij probeerde daar bovenuit te stijgen door erover te vertellen. Co Strootman (Haarlem 1939) studeerde na een sociaalpedagogische hogere beroepsoplei-ding, andragologie en cultuurwetenschappen. Hij heeft in diverse functies gewerkt in sociaal-maatschappelijke instellingen en in het hoger beroepson¬derwijs, daarna was hij zelfstandig gevestigd organisatieadviseur. Met de biografie over P.J. Bouman promoveert hij bij de Rijks-universiteit Groningen.
Verder lezen

Boekengeluk uit Ruinerwold

particulier

Logo Boekengeluk

*Alle boeken zijn in zeer goede tot nieuwstaat. Nooit inschrijvingen, arceringen, onderstrepingen, leesvouwen.
Of apart vermeld.

*Originele foto's van het betreffende boek. Meerdere foto's altijd opvraagbaar
*de specifieke druk van het boek wordt altijd vermeld.
*Altijd reactie binnen max. 24 uur met de verzend en -betaalgegevens. Niets ontvangen? Mogelijk is dan de bevestiging in uw spam box terecht gekomen. U kunt me ook rechtstreeks mailen op boekengeluk@hotmail.com.
*Boeken worden altijd (uiterlijk) eerstvolgende werkdag na betaling verstuurd. U ontvangt altijd de track en trace code.
Kosten verzenden:
Brievenbuspakjes via PostNL 4 euro (INCL track en trace code).
Boeken die niet door de brievenbus passen worden als pakketpost via DPD naar huisadres verstuurd. Verzendkosten 6 euro.
Als u voorkeur voor Post.nl heeft (6,75) of naar een pickuppoint naar keuze ( 4,50) dan is dat ook mogelijk. Geeft u het dan aan bij uw bestelling. Boeken naar België gaan altijd met DPD. Meestal binnen 2 werkdagen bij u thuis.
Dikkere boeken die niet door de brievenbus passen (incl verpakking meer dan 3,2 cm) kunnen als u wilt ook opengeslagen verstuurd worden zodat het als brievenbuspost verstuurd kan worden voor 4 euro via Post.nl
Niet elk boek is daar even geschikt voor vanwege de rug van het boek. Ik kan u per besteld pakketpostboek hierover adviseren.
2 boeken (met een max dikte van 3,2 mm) kunnen vaak wel naast elkaar verstuurd worden zodat u slechts 1 x verzendkosten brievenbuspost 4 euro betaalt, via Post.nl
Tot 10 kilo zelfs voor slechts 6,75 euro
*Bij bestelling van meer dan 50 euro gratis verzenden. Bestellers uit België krijgen dit als korting op het verzendbedrag. 4 euro brievenbuspost of 5,75 pakketpost.
*Doorlopend nieuwe titels.
Spiritualiteit, psychologie, filosofie, esoterie, persoonlijke ontwikkeling, management, gezondheid en lifestyle.
* Onverhoopt niet tevreden? Gratis retour
*Het Geluk van een goed Boek*
Met vriendelijke groet, Janet
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Co Strootman - Wie stuit de rebellie van de massa? - P.J. Bouman 1902-1977