Victor Hénaux - De l'amour des femmes por les sots

Schrijver:
Titel: De l'amour des femmes por les sots
Taal: Frans
Uitgever: Renard, Luik, 1858
Bijzonderheden: Sarcastische aanval op de vrouwelijke amoureuze smaak
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"De l'amoir des femmes pour les sots. Nouvelle édition. Liége, F. Renard, Editeur, 1858."

19 x 13 cm., rood kunstlederen bandje met rugvergulding. Oorspronkelijke groene omslag meegebonden. VIII (inleiding door "P.S.") plus 50 bladzijden, compleet. Met leeslint. Geen oplagevermelding. Met foto van Hénaux bijgevoegd.

Tweede druk, eerste druk was in 1857 in het blad "Revue Trimestrielle", waar Hénaux redacteur van was. Er zouden uiteindelijk vijf drukken zijn, plus enkele vertalingen, onder meer in het Portugees. Er verscheen ook een "Réponse", geschreven door gravin Mathilde de Ellocnol-Vilanja, hofdame van de keizerin van Rusland.

De Belgische Franstalige schrijver en advocaat Georges-Victor Hénaux (geboren 1822) rekent in dit sarcastische pamflet af met de voorkeur van vrouwen voor "zotten". Hij bedoelt dan vooral de playboy, de macho, die meer succes heeft bij de vrouwen dan "l'homme d'esprit", de intellectueel, die in de liefde niet van aanpakken weet.

Prijs 30 euro plus 5 voor verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Victor Hénaux - De l'amour des femmes por les sots Victor Hénaux - De l'amour des femmes por les sots Victor Hénaux - De l'amour des femmes por les sots

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.