Van Campene - Dagboek

Schrijver:
Titel: Dagboek
Taal: Nederlands
Uitgever: Annoot-Braeckman, 1870
Bijzonderheden: Zeer boeiende kroniek uit de zestiende eeuw
Prijs: € 80,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Dagboek van Cornelis en Philip van Campene, behelzende het verhaal der merkwaardigste gebeurtenissen, voorgevallen te Gent sedert het begin der godsdienstberoerten tot den 5en april 1571. Naar het oorspronkelijke handschrift (...) voor de eerste maal uitgegeven door Frans de Potter. Gent, Drukkerij C. Annoot-Braeckman 1870."

24 x 15 cm., herbonden in perkament, met stofomslag en in schuifdoos. Oorspronkelijk groen omslag uit 1870 behouden. Onafgesneden exemplaar. Collatie : xix + 394 blz. + 1 blz errata: de uitgever verontschuldigt zich dat hij wegens ziekte het boek niet goed heeft kunnen nalezen.

Zeer boeiende kroniek die loopt van 1566 tot 1570. In tegenstelling tot wat de titel zegt, gaat de kroniek niet enkel over Gent, maar komt ook o.a. Antwerpen meermaals ter sprake. Uiteraard zijn de godsdienstruzies een hoofdonderwerp, met verhalen over de vervolgingen van de protestanten, de executies enz., maar ook andere onderwerpen komen aan bod: droogte, kou (dichtvriezen rivieren), overvallen, verkrachtingen, branden, zinloos geweld, valsmunters, boekcensuur, kwakzalvers, sex in het klooster (zie foto), verbod op sneeuwballen gooien, het publiekelijk executeren van een betrapte homo (zie foto), enzovoort. Boeiender dan de boeiendste roman van vandaag.

Prijs 80 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Van Campene - Dagboek Van Campene - Dagboek Van Campene - Dagboek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.