Andrew Rice, Rice, Andrew - Al Lachen De Tanden, Het Hart Verge

Schrijver:
Titel: Al Lachen De Tanden, Het Hart Vergeet Niets
ISBN: 9789046806579
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2009. Taal: Nederlands.
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Andrew Rice
Al lachen de tanden,
het hart vergeet niets
Moord en herinnering in Oeganda

Meeslepend boek over een geteisterd land

Veel Afrikaanse landen proberen op krachten te komen na jaren van tirannie en oorlog. Daarbij zien ze zich geconfronteerd met een groot dilemma: gruwelijkheden uit het recente verleden ongemoeid laten omwille van de vrede, of proberen een catharsis te bereiken door middel van tribunalen en waarheidscommissies. De Oegandezen hebben geprobeerd hun ogen af te wenden van het verleden, maar de waarheid verdween nooit helemaal uit beeld. EŽn proces, over de moord op Laki, werd vier jaar lang door Andrew Rice gevolgd. Al lachen de tanden, het hart vergeet niets is zowel een detective als een historisch werk en een portret van het Afrika van nu. Maar v——r alles probeert het boek de vraag te beantwoorden of de mens in het reine kan komen met zijn verleden, en zo ja, hoe. Een meeslepend boek over een moord die gaandeweg inzicht biedt in het krachtenspel dat het hedendaagse Afrika in zijn greep houdt.

Pushcart Prize-winnaar Andrew Rice, een nieuwe ster aan het firmament van de Amerikaanse onderzoeksjournalistiek, schreef voor onder meer The New York Times Magazine, The New Republic en The Economist. Hij verbleef enkele jaren in Oeganda als onderzoeker van het Institute of Current World Affairs.

'Het is [...] Rice gelukt de verschrikkingen van Idi Amins achtjarige terreurbewind in Oeganda te vangen in woorden.' Publishers Weekly

'Het belangwekkende boek van Rice vormt een urgente casestudy, compleet met een verrassende uitkomst.' Kirkus

'[...] even pakkend als een thriller, maar vele malen belangwekkender, omdat elk van deze schrijnende woorden waar is.' Robert Guest
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Andrew Rice, Rice, Andrew - Al Lachen De Tanden, Het Hart Vergeet Niets